Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. Cel puţin 18 oameni au murit în atentatul cu maşină-capcană din Turcia

Cel puţin 18 persoane, 10 militari şi opt civili, au fost ucişi duminică în explozia unui vehicul-capcană în faţa unei secţii de poliţie în provincia Hakkari, în sud-estul majoritar kurd al Turciei, a anunţat premierul turc Binali Yildirim, transmite AFP, potrivit agerpres.

"Atacul a fost comis de un kamikaze care a aruncat în aer o camionetă cu 5 tone de explozibil", a precizat Yildirim într-o conferinţă de presă.

Turcia. 7 militari au fost ucişi şi alţi 7 răniţi într-un atac cu maşină capcană

Cel puţin 26 de persoane - 10 militari şi 16 civili - au fost de asemenea rănite, conform agenţiei de presă proguvernamentale Anadolu.

Atacul a avut loc în faţa unui punct de control al poliţiei în districtul Semdinli. Atacul nu a fost încă revendicat, însă armata a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Două persoane MURIT în atacul armat din Ierusalim - VIDEO

Şemdinli se află într-o zonă muntoasă situată în apropierea frontierelor cu Irak şi Iran, în provincia Hakkari, unde acţionează militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

PKK, care a lansat o insurgenţă separatistă în 1994, este considerată organizaţie teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană şi SUA.

Un armistiţiu de doi ani între grupare şi autorităţile turce a luat sfârşit în iulie 2015, violenţele ajungând ulterior la niveluri care nu au mai fost atinse de la apogeul conflictului, în anii '90.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.