Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE/ Ruşii anunţă că l-au LICHIDAT pe liderul ISIS - FOTO

reuters
raqqa

UPDATE 10:44 am / Ministerul Apărării din Rusia a anunţat vineri că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid efectuat de aviaţia rusă la 28 mai într-o suburbie din sudul oraşului Raqqa, capitala de facto a SI în Siria, dar că verifică această informaţie "prin diverse canale", relatează TASS, Reuters, AFP şi EFE, potrivit agerpres.

La sfârşitul lunii mai, armata rusă a eliminat la periferia sudica a Raqqa o serie de înalţi comandanţi ai Statului Islamic, precum şi aproximativ 30 comandanţi de nivel mediu şi 300 de luptători de rând, potrivit unui comunicat al ministerului.

Bilanţ DRAMATIC după incendiul catastrofal din Londra (presa) - VIDEO

Atacului aerian a avut loc în noaptea asupra unui post de comandă, unde avea loc o reuniune a liderilor Statului Islamic, care ar fi discutat în acel moment rutele de ieşire a jihadiştilor din Raqqa prin aşa-numitul coridor sudic.

În urma unei lovituri efectuate de avioane de atac Su-35 şi Su-34 au fost eliminaţi înalţi comandanţi ai grupării teroriste, care făceau parte din aşa-numitul Consiliu militar al Statului Islamic, cei 300 de combatanţi făcând parte din dispozitivul de securitate al liderilor jihadişti.

Printre liderii jihadişti ucişi în atac s-ar număra şi aşa-zisul "emir" al Raqqa, Al-Masri, şi şeful serviciului de securitate al ISIS.

Ministerul Apărării de la Moscova menţionează în acelaşi comunicat că a informat în prealabil SUA cu privire la acest atac aerian de la periferia sudică a Raqqa.

Ştire iniţială: Ministerul Apărării din Rusia a anunţat vineri că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid al aviaţiei ruse, efectuat în ziua de 28 mai, în apropiere de oraşul sirian Raqqa, relatează presa rusă.

content-image

Ministerul rus a transmis că raidul său aerian a vizat o reuniune a liderilor grupării teroriste.

Potrivit RIA, ministerul rus a informat că încearcă să confirme faptul că al-Bagdhadi a fost într-adevăr ucis în respectivul raid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.