Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următoarele trei ţări pe care Angela Merkel le vede în UE

merkel cdu csu

Angela Merkel vede o extindere a Uniunii Europene înspre sud-este. Toate ţările din vestul Peninsulei Balcanice au o perspectivă de intrare în Uniunea Europeană, a afirmat sâmbătă cancelarul german, Angela Merkel, cu câteva zile înainte de vizita sa în Serbia, Bosnia şi Albania, potrivit AFP. 

"Cu toate dificultăţile care se menţin, constatăm şi progrese", a declarat Angela Merkel în mesajul video săptămânal, subliniind totodată "succesul" ce a înconjurat intrarea în Europa a Croaţiei şi Sloveniei. 

În ce priveşte Serbia, care a obţinut deschiderea negocierilor de aderare la UE în schimbul unui acord de normalizare cu Kosovo, cancelarul german a menţionat că progresele în discuţiile cu Bruxellesul depind de cel al relaţiei dintre Serbia şi fosta sa provincie majoritar albaneză. "Mai sunt într-adevăr multe de făcut, dar există semne încurajatoare", a adăugat Angela Merkel. 

"În ansamblu, putem spunem că am avansat, dar mai sunt în continuare probleme foarte, foarte mari", în special în Bosnia, a mai afirmat şefa executivului de la Berlin, în timp ce consideră că Albania este acum un candidat la aderarea la Uniunea Europeană, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.