Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR „coboară în mocirlă”

usr nicusor dan

Odată cu trecerea alegerilor, la nivelul societății lucrurile încep să se calmeze. Nu același lucru poate fi spus și despre starea de spirit din interiorul partidelor care l-au susținut pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

Pentru PNL, dezastrul de la urne prefața dezastrul din interiorul partidului. Pentru că o lege nescrisă spune că meritul unei victorii este întotdeauna al echipei, iar vina înfrângerii poartă clar un nume, Alina Gorghiu a fost cea care a încasat toate loviturile. Dacă problemele în PNL s-ar rezuma la cel care deține președinția partidului, lucrurile ar fi simple. Din păcate pentru liberali, problemele lor sunt mai multe și mai complicat de rezolvat iar vina pentru această situație este una colectivă.

Până realizează clar PNL unde se află și pe ce drum trebuie să o apuce, mutăm discuția pe cei de la USR.

După euforia rezultatelor de la urne, suntem martori, în premieră pentru acest partid, la spălatul rufelor în public și putem constata că în spatele unor oameni noi, și-au făcut loc și practici din cele vechi.

Dacă îl credem pe cuvânt pe Sergiu Moroianu, în domeniu cunoscut și ca soțul Clotildei Armand, vedem cum USR nu e străin de scandaluri privind abuzuri, oameni impuși de la centru, sabotaje și denigrări.

Visătorii ar spune că s-a prăbușit mitul Albei ca Zăpada. Cinicii ar spune că acest scandal e dovada că USR nu e doar un fum, ci o organizație vie. Iar într-o organizație vie, compusă din oameni cu ideologii și așteptări printre cele mai diverse, apariția unui astfel de scandal stătea sub semnul întrebării „când”, nu „dacă”.

Rămâne de văzut cum va reuși Nicușor Dan să gestioneze acest moment. Pe Facebook, canalul de comunicare preferat de USR, liderul partidului se arată deocamdată doar „mâhnit și uluit”.

Vom putea analiza în perioada următoare dacă acestea sunt adevăratele proporții ale scandalului, sau dacă lucrurile vor degenera într-un adevărat conflict între numărul 1 și numărul 2 din USR, Nicușor Dan și Clotilde Armand. Touși, ca susținătorii acestui partid să nu dezarmeze, nu uitați de crezul lui Dacian Cioloș, care astăzi capătă noi înțelesuri: „Ca să îți faci treaba bine, uneori trebuie să mai cobori și în mocirlă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.