Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, între politică și P.R.

nicusor dan

USR a decis astăzi să dea în judecată Autoritatea Electorală Permanentă pentru nereturnarea a 640. 000 lei din campania electorală. AEP susține că banii nu pot fi returnați deoarece documentele nu conțin semnăturile olografe ale donatorilor. Pe de cealaltă parte, USR declară că cererile AEP sunt ilegale și venite de undeva din secolul trecut.

Adevărul este că doar pentru că o lege pare cuiva înapoiată, asta nu înseamnă că nu trebuie respectată. Nicușor Dan și ai lui nu mai fac parte dintr-un ONG ci dintr-o formațiune politică cu aleși locali și parlamentari, care are la îndemână toate uneltele necesare pentru a produce o schimbare la nivelul societății.

Tocmai aceste unelte sunt motivul pentru care organizația non-profit ASB s-a transformat în partidul USB. Și atunci, de ce salvatorii României continuă să se comporte ca niște activiști?

Chiar dacă astăzi USR poate avea un cuvânt de spus în Parlament și în administrația locală, obiceiurile vechi se uită greu. Ne putem aminti aici cazul usriștilor care au petrecut noaptea în Parlament, în formă de protest față de OUG 13. Chiar dacă în sine nu avea cum să producă niciun efect, această inițiativă a născut câteva titluri bune de presă și niște poze cu multe like-uri pentru Facebook. În tot acest timp, PNL a făcut ceva mult mai puțin spectaculos, dar exact ce trebuia să facă opoziția în acel caz și anume inițierea unei moțiuni de cenzură.

Tot ca exemplu putem aminti și cazul parlamentarului USR care a mâncat din gunoi, în formă de protest față de risipa de mâncare. Observăm cum producerea de evenimente șoc dar fără urmări efective devine o marcă înregistrată USR.

Lucrul de zi cu zi într-o Comisie produce mai puțină emoție decât legatul cu lanțuri de o clădire veche. Precum în cazul parlamentarului care a mâncat din gunoi și în cazul procesului intentat AEP, lucrurile puteau fi făcute mai bine, cu urmări mai ample și de lungă durată, dar, ce-i drept, mai ferite de blițurile camerelor și de prima pagină a ziarelor.

Dacă un partid parlamentar crede că există o problemă cu risipa de mâncare, sau dacă consideră că legea aplicată de AEP este greșită, atunci poate demara procedurile parlamentare pentru a remedia situațiile. Restul, e cancan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.