Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR: Prin acţiunile sale, Tudorel Toader favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiţiei

sigla partidului
USR sigla

Partidul Uniunea Salvaţi România protestează faţă de decizia ministrului Justiţiei de a sesiza Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii privind eficienţa managerială a Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi susţine că ministrul Tudorel Toader favorizează "continuarea atacului PSD-ALDE" asupra justiţiei.

Potrivit unui comunicat al USR, procurorii şi structurile de parchet îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei, iar acesta "ar trebui să-şi folosească această autoritate pentru o activitate eficientă a parchetelor, inclusiv a DNA, nu pentru a agrava seria de atacuri care le subminează activitatea". "Din păcate, sub aparenţa unei legitimităţi procedurale, ministrul Tudorel Toader, prin acţiunile sale, favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiţiei la care asistăm de o jumătate de an", se precizează în comunicatul USR.

Sursa citată mai arată că USR consideră că lupta anticorupţie trebuie continuată, iar statul de drept trebuie întărit. "Uniunea Salvaţi România consideră că lupta anti-corupţie trebuie continuată ferm şi sprijină activitatea instituţiilor de cercetare penală în vederea combaterii faptelor ilicite şi întăririi statului de drept', susţine Vlad Alexandrescu, vicepreşedinte USR, conform comunicatului citat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că a sesizat Inspecţia Judiciară a CSM pentru a face evaluări de fond cu privire la activitatea managerială a DNA şi a Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde nu au fost făcute evaluări privind activitatea managerială de 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.