Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, protest DUR față de poziţiile ambasadorului Rusiei: 'Afirmații NEAVENITE'

udayavani.com
protest

Parlamentarii USR, membri ai comisiilor de politică externă, protestează față de poziţiile exprimate de ambasadorul Federației Ruse

"Intervențiile publice ale reprezentantului unui regim autocrat vin în sprijinul unui guvern al Romaniei care şi-a început abuziv mandatul"

Considerăm că afirmațiile și comentariile făcute de Excelența Sa Ambasadorul Federației Ruse la București, în interviul acordat publicației Adevărul, sunt neavenite. Condamnăm tentativele ambasadorului Federației Ruse de a minimaliza şi de a denatura semnificația celor mai mari proteste înregistrate după revoluția din 1989, prin care societatea românească a transmis un mesaj clar guvernului PSD/ALDE, și anume că românii nu mai sunt dispuși să accepte actul de guvernare sub forma furtului generalizat.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu DESCIFREAZĂ războiul politic: 'Băi, generație, ambele găști te-au MINȚIT!'

Domnia Sa și-a exprimat speranța că ”societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie”. Ambasadorul Federației Ruse, ne anunță că în țara sa „au fost două momente când preşedintele Putin a dezincriminat câteva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infracţiuni cu caracter economic”. Rusia de astăzi nu este din păcate și nu poate fi considerată, în niciun fel, un model pentru democrație. USR respinge o asemenea atitudine de girare a corupției și își reafirmă angajamentul ferm față de o Românie europeană, în care statul de drept funcționează, nimeni nu este mai presus de lege, iar actele de corupție sunt pedepsite.

Ambasadorul Kuzmin a exprimat de asemenea opinia că guvernul anterior al României nu a făcut nimic. Această afirmație este cel puțin o dovadă de lipsă acută de informare şi suntem bucuroși să îi punem la dispoziție o copie după raportul de activitate al guvernului Dacian Cioloș. Intervențiile publice ale reprezentantului unui regim autocrat care îngrădește dreptul de expresie şi dreptul la adunări publice, hărțuiește dizidenții și opoziția publică, vin în sprijinul unui guvern al Romaniei care şi-a început abuziv mandatul, în defavoarea statului de drept.

USR militează pentru o Europă unită şi puternică în faţa agresiunilor regionale ale Federației Ruse şi ne exprimăm solidaritatea cu opozanţii şi dizidenții supuși unor presiuni deosebite de către regimul de la Moscova. USR susține ferm angajamentele asumate de statul român față de integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. USR susține europenizarea Ucrainei prin reforme politice, economice și sociale. De asemenea, susținem de-oligarhizarea Republicii Moldova prin realizarea reformelor absolut necesare privind independența justiției, lupta anti-corupție, însănătoșirea sectorului bancar și investigarea fraudelor. Aceste state, ca și România, au nevoie de bună guvernare.", s-a arătat în comunicatul USR remis Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.