Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR speculează momentul și pune presiune asupra PSD: Apel în Parlament

usr uniunea salvati romania

USR speculează momentul și pune presiune asupra PSD în Parlament. În urma recentelor altercații care au avut loc pe scena politică, cei de la USR au inițiat un Apel prin care Parlamentul României să condamne în mod public folosirea violenței de limbaj sau fizică. Cei de la USR insistă pentru ca acest Apel să fie adoptat în ședința Plenului reunit de miercuri.

Citește și: PSD a convocat Comitetul Executiv: liderii fug din București

”Parlamentul României condamnă în mod public folosirea violenţei de limbaj şi a agresiunii fizice în politica românească. Ca reprezentanţi ai cetăţenilor avem datoria să le susţinem interesele prin argumente şi prin vot, nu prin amenințări şi pumni.

Din păcate, de la violenţa de limbaj practicată în politica românească până la politica pumnului în gură la propriu, nu a fost decât un pas. Prin aceasta declarație ne angajăm să menținem civilitatea în raporturile dintre noi, chiar în condiții de adversitate politică. Parlamentarismul presupune dezbatere, în contradictoriu, dar este nedemn pentru statutul de parlamentar să se apeleze la intimidări precum atacuri la persoana, amenințări, înjurături sau agresiune fizică, pentru a impune un punct de vedere.

România este un stat membru al Uniunii Europene a cărei cultură este una a dialogului permanent dintre putere şi opoziție pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățenii. Democrația nu înseamnă dictatura majorităţii şi politica forței, ci decizia majorităţii cu respectarea minorităţii politice, adică a opoziției.

Noi, parlamentarii, suntem un model pentru societate, iar violenţa practicată în politică va face violenţa în general acceptabilă pentru societate şi o va încuraja în toate sferele sociale, de la violenţa în familie, până la violența în strada. Rolul nostru este să descurajam violenţa, prin exemplul propriu şi prin legi care să o combată şi nu să încurajăm nerespectarea normelor sociale şi mai ales a legilor. Avem responsabilitatea să menținem ordinea în societate şi să combatem orice încercare de instaurare a haosului prin violenţa de orice fel”, arată cei de la USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.