Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR va depune amendamente la legea salarizării personalului bugetar

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

USR va depune la legea salarizării bugetarilor mai multe amendamente la Camera Deputaţilor, care vizează depolitizarea funcţiilor publice, transparentizarea veniturilor şi întărirea autonomiei locale, a anunţat miercuri deputatul Cristian Seidler. "Dorim să lăsăm posibilitatea administraţiilor publice locale să îşi exercite realmente autonomia locală. (...) Dacă o administraţie publică locală consideră prioritar să aibă profesori de o anumită formaţie sau să atragă mai degrabă medicii de o specializare de nişă, să poată suplimenta din fonduri proprii ale unităţilor administrativ teritoriale fondurile pentru posturile greu ocupabile", a explicat deputatul USR, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că USR va propune şi un amendament prin care numirile temporare pe funcţii de conducere să poată fi făcute pentru o perioadă de maximum trei luni. "Nu vedem niciun motiv pentru care, o dată lăsată liberă o funcţie de conducere, nu ar putea fi ocupată pe bază de concurs în trei luni de zile. Vrem să depunem un amendament prin care numirile temporare pe funcţii de conducere se vor face strict pe o perioadă de trei luni de zile, cu posibilitatea excepţională de prelungire doar în cazul în care concursul nu s-a încheiat", a spus deputatul USR, conform Agerpres.

Seidler a prezentat şi un amendament prin care USR propune ca de două ori pe an, primăvara şi toamna, "toate autorităţile şi instituţiile publice din România să publice o grilă salarială a tuturor posturilor, funcţiilor şi a tuturor salariilor aferente împreună sporuri, indemnizaţii speciale, adaosuri, premii de tot felul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.