Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzbekistanul AVERTIZASE Occidentul asupra teroristului din Stockholm

TT News Agency/Reuters
stockholm atac

Serviciile de securitate din Uzbekistan au transmis informaţii Suediei via altă ţară occidentală despre Rahmat Akilov, bărbatul acuzat că a intrat cu un camion într-o mulţime de oameni la Stockholm săptămâna trecută, a anunţat vineri ministrul de externe uzbec, informează Reuters, conform agerpres.

Ministrul Abdulaziz Kamilov a declarat reporterilor că Akilov a fost recrutat de gruparea militantă Stat Islamic după ce şi-a părăsit ţara din Asia Centrală în 2014 şi s-a stabilit în Suedia.

Mama Tuturor Bombelor (MOAB). Cea mai mare armă americană NON-nucleară - FOTO/VIDEO

"Potrivit informaţiilor de care dispunem, el şi-a îndemnat în mod activ compatrioţii să călătorească în Siria pentru a lupta de partea Statului Islamic", a spus Kamilov, adăugând că Akilov a folosit servicii de mesagerie online.

"Anterior (înaintea atacului), informaţii cu privire la activităţile penale ale lui Akilov au fost transmise de serviciile de securitate unuia dintre partenerii noştri occidentali pentru ca partea suedeză să poată fi informată", a mai anunţat ministrul, fără a identifica ţara intermediară sau organizaţia care ar fi trebuit să transmită informaţiile despre Akilov autorităţilor suedeze.

O sursă de securitate uzbecă a declarat în această săptămână că Akilov însuşi a încercat să călătorească în Siria în 2015 pentru a se alătura Statului Islamic, dar a fost reţinut la graniţa turco-siriană şi deportat înapoi în Suedia.

Această sursă a adăugat că în februarie în acest an autorităţile din Uzbekistan l-au pus pe o listă de persoane căutate fiind suspectat de extremism religios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.