Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va ajunge Dan Nica scriitor la DNA?

dan nica

Un PSD-ist discret, dar cu influenta in partid, Dan Nica ramane cu imunitatea intacta dupa o serie de controverse privind modalitatea de rezolvare a solicitarii DNA. Parlamentul European ar vrea sa-i ridice imunitatea, dar Parlamentul roman spune ca decizia este la el.

Procurorii anticoruptie au cerut in septembrie 2014 un aviz de la Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale a lui Dan Nica in dosarul Microsoft pentru fapte petrecute cand acesta era ministru al Comunicatiilor in Guvernul Nastase.

Parlamentul European a amanat luarea unei decizii din cauza neclaritatilor privind regimul care trebuie sa fie aplicat pentru ridicarea imunitatii acestuia, astfel ca dupa 6 luni Dan Nica are imunitatea intacta.

Camera Deputaților a trimis Parlamentului European o informare in care spune ca PE nu are competențe în privința imunității lui Dan Nica.

Dan Nica a fost totusi audiat in PE si urmeaza ca legislativul european sa se pronunte.

Va prima legislatia europeana, legislatia nationala, se va lua in calcul ca acesta e fost ministru, va fi vorba de imunitatea de pe teritoriul Romaniei, sunt cateva din intrebarile care au tinut pe loc acest caz controversat.

În functie de evolutiile din acest caz, fie problema va continua sa ramana netransata, fie Dan Nica ar putea ajunge si el sa scrie la DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.