Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va exploda mămăliga în PSD? (Opinie)

dragnea-mediafax.ro

E rândul lui Victor Ponta să mute în cel mai proaspăt conflict surd din interiorul PSD.

Trei din top 5 filiale PSD (Olt, Giurgiu, Botosani) la prezidențiale au rămas fără lideri după ce presedintii judeteni si-au dat demisia in semn de solidaritate cu Liviu Dragnea. Dar faptele indica un aspect suplimentar: o tentativa de deschidere in PSD a unui front deschis între unii lideri județeni ai partidului și Victor Ponta.

După ce DNA l-a retinut pe vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita, Victor Ponta a facut o declaratie care ar putea stârni rumoare în partid. "(...) important este că oricâţi dintre noi nu mai sunt la această masă, partidul e tot la 40% (...)", spunea Victor Ponta in sedinta cu liderii judeteni din 7 mai 2015. Unii ar putea considera aceasta declaratie drept o ofensa adusa liderilor judeteni. Le-a transmis Victor Ponta liderilor judeteni ca sunt miei de sacrificiu fără importanță în economia jocului mare unde PSD oricum va triumfa, cu ei sau cu alții?

Ideea a fost explicată mai departe de Victor Ponta. "(...) am câştigat alegerile în Argeş şi nu mai avem nici preşedinte, nici primar, că nu ne-a bătut PNL-ul, ce naiba!, şi nici n-o să ne bată vreodată, la fel şi în Prahova, la fel şi în Constanţa, la fel şi în Ialomiţa, la fel şi în multe alte zone, dar noi ne bazăm pe oameni şi o să câştigăm din nou alegeri", mai spunea Victor Ponta.

Cu sau fara Constantin Nicolescu, cu sau fara Mircea Cosma, cu sau fara Radu Mazare, cu sau fara Silvian Ciuperca si lista poate continua, PSD-ul va rezista, pare să spună Victor Ponta.

Pe ce se bazează liderul PSD? Pe Guvern și pe majoritatea din Parlament.

"Vreau să vă asigur că acest guvern îşi va face treaba, în Parlament nu ne poate da jos PNL-ul. Dacă ne dăm jos DNA-ul, asta e! Partidul nostru rezistă în orice condiţii, în Parlament majoritatea funcţionează şi sunt convins că vom fi pe primul loc şi în 2016", a mai spus Victor Ponta.

Axioma lui Victor Ponta, ca 'PSD rezistă în orice condiții', a fost pusă la încercare prin condamnarea lui Liviu Dragnea și demisia acestuia din funcția de Președinte Executiv. Și în această situație, Victor Ponta a arătat fără dubiu că subiectul Liviu Dragnea este secundar în partid și că Guvernul este baza în PSD.

"În primul rând, am discutat în cadrul Comitetului Executiv Naţional de ceea ce este cel mai important, şi anume agenda noastră pentru 2016-2020, însemnând ceea ce ne propunem ca obiective guvernamentale în acest an, 2016, şi mai departe pentru alegerile locale şi parlamentare şi ceea ce va reprezenta din partea PSD-UNPR şi a coaliţiei de guvernare, alături de PC, PLR şi grupul minorităţilor naţionale, obiectivele noastre fundamentale pentru perioada următoare", declara Victor Ponta dupa CEXdin 27 mai 2015.

Cât despre noul statut al lui Liviu Dragnea în PSD, Victor Ponta a declarat unui jurnalist care a intrebat daca Liviu Dragnea va mai participa la sedintele partidului: "Dacă-l chemăm noi, vine! Şi îl chemăm".

Ca răspuns la faptul că 'ceea ce este cel mai important în PSD' nu este Liviu Dragnea, liderii organizatiilor judetene PSD din Giurgiu, Olt si Botosani si-au dat demisia de la sefia filialelor. Cei trei au condus la alegerile prezidentiale trei din cele mai bune cinci organizatii judetene, celelalte doua fiind Teleormanul si Mehedintiul. Un cartonas galben pentru Victor Ponta.

Pus in fata demisiilor, Victor Ponta a facut o afirmatie contrara celei potrivit careia oricum PSD va lua 40%. "Au obligaţia să lucreze cu conducerea partidului şi cu coordonatorul programului nostru, domnul Dragnea, ca să câştigăm alegerile. Dacă le vom pierde, atunci îşi vor da demisia".

Liderii județeni PSD l-au pus rapid pe Victor Ponta în fața testului propriei axiome:

Va face PSD 40% doar cu Guvernul?

Sursa foto

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.