Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va începe un mic măcel, DNA și-a băgat nasul în fondurile speciale

dna

Unul dintre jurnaliștii acuzați de Victor Ponta, și nu numai, că ar fi ofițer SRI sub acoperire, face o analiză a celor petrecute în cazul Petre Tobă. Dan Tăpălagă scrie că Tobă, unul dintre cei care erau văzuți drept om de maximă încredere, protejat de sistemul instituțiilor de forță, a ajuns pe mâna DNA pentru că ar fi vrut să-l acopere pe Gabriel Oprea.

Conform DNA, Tobă ar fi refuzat declasificarea unor informații despre cheltuielile DIPI, iar procurorii l-au pus sub acuzare.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

”Stati putin. Toba, sa refuze o solicitare de venita de la DNA? Preferatul institutiilor de forta sa se puna cu procurorii anticoruptie? Ei, asta chiar merita studiat cu atentie. Ce se intampla, ce placi tectonice s-au pus in miscare?

Putem specula, de pilda, ca DNA a capatat tot mai multa autonomie in raport cu SRI.

Mai putem specula apoi ca serviciile au luat foc in momentul in care DNA a deschis cutia Pandorei, cerand unui serviciu secret listele cu informatori si sa declasifice informatii legate de modul cum s-au cheltuit fondurile operative. ”, scrie Dan Tăpălagă pe hotnews.ro.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Jurnalistul consideră că ”exista suspiciunea majora ca aceste fonduri operative ascunse sub stampila strict secret de importanta deosebita au devenit sursa majora de coruptie.

Azi si-au varat nasul in afacerile militienilor de la DIPI, dar maine o pot face cu oricare alt serviciu secret. Ne putem imagina ca nu doar ofiterii din MAI au inghitit in sec, ci si generalii din alte servicii, fie ca vorbim de SRI, fie de SIE. Precedentul e precedent. Sa ne asteptam ca de acum incolo procurorii anticoruptie sa solicite informatii despre cum s-au cheltuit fondurile pentru diverse operatiuni secrete si in alte parti?

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

Sigur, serviciile pot invoca secretul sfant al surselor si informatii clasificate si al operatiunilor clasificate cu multe zerouri. Vor tipa ca daca dai listele cu informatori si zici cum s-au cheltuit banii, cine naiba va mai lucra de acum incolo cu vreun serviciu secret stiind ca maine se poate trezi dat in vileag intr-un rechzitoriu? Pe scurt, va incepe un mic macel. De asteptat ca DNA sa aiba de acum incolo viata grea.”, adaugă Tăpălagă.

Ziaristul e de părere că gestul DNA din prima zi a lunii septembrie e unul de independență. ”DNA se rupe simbolic de imaginea de "directie penala" a SRI. S-ar putea la fel de bine insa ca dosarul sa reprezinte ecoul unor lupte intestine in interiorul acestor institutii de forta, reglari de conturi, epurari, un bun pretext pentru noi schimbari la varful serviciilor.”, punctează el.

Citește și: Antonia a renunțat la inhibiții și a pozat goală, însărcinată în luna a șasea / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.