Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de cereri pentru demisia lui Gabriel Oprea: Încă 4 ONG vor debarcarea ministrului

Oprea UNPR cugetliber.ro

Demisia vicepremierului Gabriel Oprea a fost solicitată de Expert Forum, Centrul Român de Politici Europene, Freedom House România şi Grupul pentru Dialog Social, cele patru ONG-uri protestând faţă de lipsa de reacţie publică a vicepremierului şi 'încercarea de muşamalizare' după moartea poliţistului Bogdan Cosmin Gigina, aflat în coloana oficială a lui Oprea marţi seară.

Cele patru organizaţii solicită vicepremierului Oprea să-şi dea demisia de onoare şi să dea toate explicaţiile pentru a clarifica dacă s-a încălcat legea şi dacă a beneficiat în mod abuziv de coloană oficială fără să aibă dreptul, se arată într-un comunicat transmis redacției.

'În contextul informaţiilor apărute în presă despre încercarea de muşamalizare a acestui caz de către ministrul Oprea şi ca urmare a lipsei transparenţei ministerului, demisia acestuia este imperativă pentru ca opinia publică să aibă încrederea că anchetarea acestui caz se desfăşoară fără oprelişti', au precizat cele patru organizaţii.

Acestea au adăugat că vicepremierul trebuie să răspundă într-o conferinţă de presă câtorva întrebări legate de ceea ce s-a întâmplat în acea seară: în baza cărei legi şi cărui articol a solicitat şi beneficiază de coloană oficială; de unde venea la momentul producerii accidentului, unde se ducea şi care era urgenţa deplasării, de câte ori a folosit resursele Poliţiei Române pentru coloana oficială de când e în funcţie.

'Tânărul poliţist Bogdan Cosmin Gigina şi-a pus viaţa în slujba cetăţenilor, adică a noastră. Nu putem lăsa ca moartea sa să fie muşamalizată', au subliniat semnatarii scrisorii.

Poliţistul de la rutieră Bogdan Cosmin Gigină, care şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă în timp ce se afla în fruntea unei coloane oficiale, a fost înmormântat cu onoruri militare vineri la Cimitirul Ghencea Civil.

El a încetat din viaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Poliţia Capitalei a anunţat că poliţistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

'Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic', a precizat Poliţia Capitalei.

Potrivit martorilor, poliţistul a pierdut controlul asupra motocicletei şi nu a mai putut evita impactul cu gardul ce împrejmuia o groapă săpată în asfalt.

Conform Poliţiei Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, iar groapa fusese săpată de o companie de gaze.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis o anchetă în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.