Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de INCENDII în Portugalia. Peste 1300 de pompieri mobilizați

twitter.com
incendiu turcia

Incendiile au reizbucnit marţi în Portugalia, fiind mobilizaţi pe timpul nopţii peste 1300 de pompieri, între care 600 de pompieri la un singur incendiu ce ameninţa mai multe cătune din zona centrală a ţării, potrivit protecţiei civile, citate de agenţia France Presse (AFP), arată agerpres.ro

Conform unui purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, au fost evacuate locuinţe din apropiere de Abrantes (centru), iar pompierii au primit întăriri pentru a lupta cele patru fronturi violente ale focului.

Tolontan, REACȚIE ACIDĂ la adresa Procurorului General după răsturnarea de situație din Hexi Pharma


O casă a fost distrusă fără a provoca victime, potrivit comandantului pompierilor regiunii Paulo Cardoso, citat de agenţia de presă Lusa. "Ne concentram eforturile pentru a proteja oamenii şi casele", a spus el.

Coreea de Nord SFIDEAZĂ rezoluțiile ONU și lansează o RACHETĂ BALISTICĂ. Reacția Japoniei


Televiziunea portugheză a difuzat imagini cu oameni care urmăresc cum flăcările avansează. Aproximativ jumătate din centrul şi nordul ţării au fost plasate în noaptea de marţi spre miercuri sub stare 'foarte mare' până la "maximă" de risc de incendiu. 

Portugalia a fost lovită puternic, de la începutul lunii august, de un val de incendii care au provocat moartea a trei persoane pe insula Madeira, în largul coastelor marocane. O suprafaţă de 95.000 de hectare de pădure şi de arbuşti a fost cuprinsă de fum, în special în partea de nord a ţării. 

În anul 2003, un an record în Portugalia în ceea ce priveşte incendiile, au ars aproape 440.000 de hectare. În acest an, peste 103.000 de hectare de teren au fost cuprinse de fum între 1 ianuarie şi 15 august, menţionează agenţia France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.