Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vâlcov, aruncat de Senat în braţele procurorilor

valcov

Senatorii au aprobat, în şedinţa plenului de miercuri, cea de-a doua cerere a DNA privind încuviinţarea efectuării în continuare a urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive în cazul fostului ministru al Finanţelor, senatorul Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov poate fi reţinut pentru a doua oară de procurorii DNA!

Cererea de extindere a urmăririi penale a fost încuviinţată cu 120 de voturi pentru, 18 voturi contra si un vot anulat, iar cererea de reţinere şi arestare a trecut cu 106 voturi pentru, 28 de voturi contra si un vot anulat.

În şedinţa de marţi, membrii Comisiei juridice au avizat favorabil cererea şi au înaintat plenului două rapoarte favorabile - unul privind urmărirea penală şi unul referitor la reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului.

Senatorul Darius Vâlcov nu s-a prezentat marţi la audierea din Comisia juridică, însă le-a transmis senatorilor jurişti că îşi va susţine punctul de vedere, miercuri, în faţa plenului Senatului. În cele din urmă, Vâlcov nu a mai ajuns nici la şedinţa de plen.

Vezi şi: Undă verde pentru o nouă arestare a lui Darius Vâlcov

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţea trecută aviz pentru începerea urmăririi penale şi pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov pentru fapte săvârşite în calitate de senator şi ministru.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - doamna Laura Codruţa Kovesi - a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru obţinerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale a inculpatului Vâlcov Darius Bogdan pentru săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale şi pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării inculpatului pentru săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii sus menţionate", se arată într-un comunicatul DNA citat de Agerpres.

Vezi şi: SURSE: Valcov a fost refuzat de DNA

Senatorii au încuviinţat miercurea trecută solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov într-un alt dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis joia trecută Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestaţie.

Vezi şi: Tăriceanu s-a spălat pe mâini. Soluția specială pentru Darius Valcov

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.