Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu, despre revocarea lui Tăriceanu: Sunt destul de multe derapaje evidente

Valeriu Steriu

UNPR va decide până la sfârşitul zilei de miercuri dacă va sprijini sau nu demersul pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. Iată ce spune la RFI preşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu. El precizează că sunt "foarte multe voci nemulţumite de comportamentul lui Tăriceanu din ultima perioadă".

Va susţine UNPR-ul revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului? "Este o decizie pe care o vom analiza, o vom lua astăzi, în şedinţa pe care o vom avea la grupul senatorial UNPR. Vom face în primul rând o analiză a activităţii, dacă au fost elemente pozitive, elemente negative în ultimul an, vom analiza modul în care domnul Tăriceanu a pornit acest mandat când practic era o altă configuraţie a Parlamentului, la vremea respectivă UNPR-ul nu era constituit ca şi grup, acest lucru s-a întâmplat din februarie acest an şi probabil că la sfârşitul zilei vom avea o decizie. Cu toate acestea, putem spune că numărul nostru de senatori, 21, nu este suficient pentru a asigura o majoritate, pentru a finaliza un astfel de demers. Deci este doar aş putea spune o cifră care ar putea participa, dar nu şi consolida o astfel de majoritate. De asemenea, cred că cel mai important lucru este de a pleca pe o decizie clară de la bun început, nu doar o consolidare", spune Valeriu Steriu.

Care e tendinţa în partid? Preşedintele formaţiunii declară că "sunt destul de multe opinii (...). Sunt foarte multe voci care sunt nemulţumite şi de comportamentul din ultima perioadă, dar cu toate acestea, e o decizie politică, e o decizie de vot în bloc, nu putem spune că o parte dintre senatori vor vota într-un fel şi altă parte dintre senatori va lua o altă direcţie. Ne vom consulta şi cu partenerii noştri existenţi astăzi în protocol, avem o alianţă de centru-stânga şi vom discuta cu cei din PSD. Cu siguranţă, dacă şi dânşii se vor ralia acestui demers, se configurează şi majoritatea despre care vorbeam mai devreme".

Întrebat ce anume îi reproşează UNPR lui Călin Popescu Tăriceanu, Valeriu Steriu a răspuns: "Sunt destul de multe derapaje evidente în ultima perioadă şi în cele legate de felul în care al doilea om în stat ar trebui să fie raportat faţă de ceea ce înseamnă justiţie, Ministerul Justiţiei şi alte elemente".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.