Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Zgonea, executat după modelul Mihai Viteazul: Mi-am amintit de inchiziție / VIDEO

breaking news

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea a fost exclus din partid. Ulterior, acesta își va pierde și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„E o zi foarte importantă în viața mea. Am asistat la o decizie profund nedreptă. Mi-am amintit de Inchiziție și de ideea că dacă exprimi o opinie ești condamnat. Delictul de opinie a devenit, după 26 de ani, ceea ce ați aflat azi. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat și inima de social-democrat.

În loc să plece el, plec eu. Asta e decizia, nu am înțeles. Mă uitam la un documentar despre antilopele gnu. Masculul alfa sare în râu și toate sar după masculul alfa. Râul e renumit că e plin cu crocodili. Așa e și cu PSD, scapă cine poate. Eu am atras atenţia că este o mare eroare dacă liderul nu-şi asumă responsabilitatea funcţiei pe care o are, fiind principalul partid din România. În rest, fiecare are conştiinţa împăcată, eu am conştiinţa curată că am atras atenţia în interiorul partidului că vulnerabilizăm tot partidul şi miile de candidaţi şi va fi un subiect de dezbatere până la toamnă cu privire la integritate. De aici, cei care au luat decizia trebuie să comunice.Eu așa am fost, mai rebel de mic, nu mă schimb la 50 de ani. Eu am spus ce am simțit și ce am gândit. Cei care au luat această decizie trebuie să explice, rațional, de ce au luat această decizie.”, a declarat Valeriu Zgonea după rezultatul votului de la CEx.

Şedinţa de miercuri a avut loc, după ce şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a cerut demisia lui Liviu Dragnea, președintele PSD care a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului.
La şedinţa de luni, mai mulţi membri marcanţi din PSD au cerut debarcarea lui Zgonea din funcţiile pe care le deţine în partid şi în Parlament, iar cinci organizaţii i-au cerut demisia.
Acesta a refuzat să-şi dea demisia şi le-a transmis colegilor să decidă ei dacă trebuie sancţionat pentru părerile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.