Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vanghelie, declarații incendiare în fața judecătorilor: 'Nu sunt un denunţător campion. Kovesi şi Coldea vor păți ce vor merita'

vanghelie

Marian Vanghelie a declarat joi că nu are o relaţie bună cu DNA şi nu este un "denunţător campion", după ce procurorii au cerut din nou la Curtea de Apel Bucureşti arestarea fostului primar pe motiv că acesta a încălcat termenii controlului judiciar.

Un procuror de la DNA a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti arestarea preventivă sau plasarea lui Vanghelie în arest la domiciliu, susţinând că acesta nu s-a prezentat pe 8 septembrie la Poliţia Snagov, în cadrul procedurii de control judiciar. Mai mult, Vanghelie nu a răspuns la telefon, iar un poliţist a fost nevoit să îl viziteze la domiciliu.

Citește și: Președintele Iohannis EXCLUDE varianta unui Guvern de tehnocrați: 'Nu este o soluţie pe termen mai lung'

Procurorul a mai solicitat desfiinţarea deciziei luate de Tribunalul Bucureşti, prin care lui Vanghelie i s-a permis să părăsească teritoriul României pentru a se trata în străinătate.

De cealaltă parte, avocatul lui Vanghelie a explicat că acesta s-a simţit rău şi nu s-a putut deplasa la Poliţie, solicitând respingerea cererii de arestare.

"Vanghelie s-a simţit rău şi a mers la doctor, unde a primit un diagnostic şi o reţetă. A doua zi, trebuia să meargă la Poliţia Snagov, însă situaţia lui s-a înrăutăţit. Poliţistul a venit la domiciliul lui şi l-a găsit în halat. Marian Vanghelie este un om politic care încearcă să îşi stabilească un nou scop al vieţii", a declarat avocatul.

La rândul lui, Vanghelie a spus în sala de judecată că el nu are o relaţie bună cu DNA şi nu este un "campion denunţător".

"Pe data de 7 septembrie, am plecat de acasă ştiind că nu am nimic. Pe seară, am simţit că ceva nu e în regulă. Am fost la medic. A doua zi, nici nu mi-am dat seama că trebuie să mă prezint la Poliţie de rău ce îmi era. (...) Nu am o relaţie bună cu DNA. Eu nu sunt un denunţător campion. Şi doamna Kovesi şi domnul Coldea vor veni în faţa dumneavoastră şi vor păţi ce vor merita", a afirmat Vanghelie, conform Agerpres.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Citește și: Klaus Iohannis, atac DEVASTATOR la adresa miniștrilor cu probleme penale: 'În politică nu există prezumția de nevinovăție'

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru, toţi sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.