Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vanghelie a confiscat vechiul PNL. De ce a explodat PNL București

vanghelie

Noul PNL pare format din feude conduse despotic de anumiți lideri care acționează în spirit de haită. Ultimele bătălii din partidul moșit cu greu de președintele Klaus Iohannis au pornit de la bani. Curios lucru dacă ținem cont că liberalii se află formal și oficial în opoziție.

În timp ce în Senat clamează din când în când aproape de ridicol că au majoritate să îl schimbe din funcție pe Călin Popescu Tăriceanu, în fapt adevăratul interes e în altă parte.

Cel care s-a lăudat că a negociat și a construit o majoritate în Senat cu bunecuvântarea co-președintelui Alina Gorghiu este coordonatorul PNL vechi București, senatorul Teodor Atanasiu. A dat un chix glorios la numirea unui nou judecător al Curții Constituționale când PSD și-a impus fără probleme omul. De fapt interesul major al șefului vechilor liberali era altul - controlul pe pușculița de bani de la Consiliul General al Municipiului București.

Acolo au avut o victorie de proporții. Au construit o nouă majoritate din consilierii generali ai fostului PNL, fostului PDL și oamenii credincioși lui Vanghelie din celălalte partide care fac parte din CGMB. Au reușit să schimbe imediat toți șefii de regii aflate în subordinea Consiliului și acum atacă cu o rată de succes destul de mare ultimele poziții ale PSD și a aliaților lui din CGMB și Primăria Capitalei. Regii precum RATB sau RADET sunt acum în ograda PNL.

Numai că victoriile au și ele costurile lor. Imediat după lovitură foștii democrați-liberali au fost dați la o parte, iar Vanghelie și-a cerut tainul. Câștig de cauză a avut Marian Vanghelie care a obținut nu doar poziții în regiile menționate mai sus, dar și promisiuni pentru sprijin pentru câștigarea poziției de viceprimar general ocupată în acest moment de social-democratul Dan Darabont.

De aici și până la un război deschis în PNL nu a mai fost decât un pas. Atunci când li s-a cerut socoteală, Atanasiu și compania din vechiul PNL au spus că dat fiind faptul că sunt împreună în noul partid și foștii democrat-liberali trebuie să susțină efortul vechilor liberali de a lichida datoriile istorice ale fostului PNL (aprox. 3 milioane de EURO).

A urmat inevitabilul - Ciocnire dură între liberali în București: Pumni în masă și plecări

Politica de forță a vechilor liberali a continuat imediat după scandal. Deși deciziile se iau în forul comun de la nivelul fiecărei organizații, coordonatorul PNL vechi a forțat un vot în lipsa cvorumului și deci a Statutului prin care sediul PNL București este stabilit în sediul din Kiseleff 57 (Arcul de Trimf).

În acest moment punțile au cam fost rupte. Fiecare facțiune liberală are propriile întâlniri în propriile sedii și se așteaptă o mediere la nivelul conducerii centrale.

PS: Marian Vanghelie ar fi cerut și obținut lovituri cu noii lui aliați și la nivelul sectoarelor, semn că poveștile cu răsturnarea Puterii în Parlament va mai aștepta.

problemele nu se opresc la marginea Capitalei, ci se regasesc cu duiumul si in provincie. Un exemplu la zi ramane filiala Gorj, unde incaierarea dintre cei doi co-presedinti locali, pedelistul Dan Valceanu si liberalul Dian Popescu e in toi, iar Valceanu jura ca razboiul se va potoli doar atunci cand Popescu va fi suspendat de conducerea centrala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.