Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vargas Llosa: Premiul Nobel trebuie să fie pentru scriitori nu pentru cântăreţi

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a declarat miercuri la Berlin, cu prilejul prezentării noului său roman 'Cinco esquinas', că Premiul Nobel pentru Literatură trebuie să fie pentru scriitori nu pentru cântăreţi, într-o aluzie clară la Academia Suedeză privind decernarea acestui premiu lui Bob Dylan, relatează EFE, potrivit agerpres.

Întrebat dacă îi plac cântecele lui Bob Dylan, Llosa a răspuns afirmativ, dar când a fost întrebat şi despre deschiderea Nobelului pentru Literatură, în general, spre poezia cântată, scriitorul peruan a respins clar această posibilitate.

Citeşte şi: Obama l-a sunat în miez de noapte pe Erdogan. Ce au discutat cei doi lideri

"Premiul Nobel trebuie să răsplătească o operă literară de calitate şi recunoscută ca având calitate, dar să nu fie atât de cunoscută, astfel încât premiul să o ajute să obţină recunoaştere. Trebuie să fie un premiu pentru scriitori şi nu pentru cântăreţi", a subliniat el în ovaţiile auditoriului postului de radio RBB.

Întrebarea despre Bob Dylan a apărut când s-a vorbit despre unul din personajele romanului lui Llosa care este un recitator de poezie iar autorul a subliniat că poezia se scrie în prezent pentru a fi citită sau cântată.

Citeşte şi: Tratatul Canada-UE rămâne în aer. Trudeau îşi amână vizita la Bruxelles

Peruanul Mario Vargas Llosa a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2010. Potrivit Academiei Suedeze, el a fost recompensat pentru "cartografierea structurilor puterii şi pentru imaginile energice ale rezistenţei, revoltei şi înfrângerii individuale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.