Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patrarhiei: Poziția Bisericii este în mod natural favorabilă oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz

F. P.
vasile banescu bor

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patrarhiei Române, revine cu o serie de precizări în contextul cazului intens mediatizat al preotului Visarion Alexa, acuzat că ar fi abuzat sexual o enoriașă chiar în biserică. Potrivit reprezentantului Bisericii Ortodoxe, poziția creștină este în mod natural favorabilă oricărei persoane abuzate.

„Poziția Bisericii, poziția creștină, este în mod natural și subînțeles favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel.

Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Sensul ultim al credinței în Dumnezeu este (re)orientarea noastră lăuntrică spre Lumina întrupată într-o lume întunecată de păcat și schimbarea dureros tainică a vieții noastre de risipitori, produsă uneori prin cutremurare adâncă.

Este esențial să nu uităm că nădejdea prea mare în mila lui Dumnezeu, dar mai ales deznădejdea cu privire la mântuirea noastră sunt două dintre păcatele pe care le putem comite periculos de ușor împotriva Duhului Sfânt.

Alegând să rămână în sfera protectoare a credinței, oferind credit lui Dumnezeu mai ales în momentele când Acesta pare de negăsit, pentru un creștin nimic nu este niciodată pierdut.

Cuvântul ultim rămâne iertarea pe care ne-o atrage schimbarea”, afirmă Vasile Bănescu.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Precizările lui Vasile Bănescu vin după ce mai multe persoane publice au lansat acuzații la adresa presupusei victime a preotului, denunțând un atac la adresa Bisericii.

Vezi și: Stenograme din dosarul preotului Visarion Alexa - Discuție șocantă cu victima despre atingerile interzise din biserică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.