Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga a ajuns la DNA, iar Alina Gorghiu s-a ales cu o acuzație gravă

facebook
alina gorghiu

În ziua în care Vasile Blaga a ajuns la DNA, Alina Gorghiu s-a ales cu o acuzație gravă. Cea de plagiat. De la ce a început totul şi cine a lansat aceste acuze? Senatorul PSD, Sorin Ilieşiu, spune că propunerea legislativă a lui Gorghiu şi a lui Gigel Ştirbu, un fost ministru al Culturii, este un plagiat. Liberalii vor să înfiinţeze "Muzeul Ororilor comunismului", iar Ilieşiu spune că a avut această iniţiativă încă din 2013.

Citeşte şi: Ultimele decizii luate de Dacian Cioloș înainte de întâlnirea cu Barack Obama

"Apel către copreședintele PNL Alina Gorghiu și către fostul ministru PNL al Culturii Gigel Sorinel Știrbu, să își retragă propunerea legislativă care reprezintă un plagiat şi să nu blocheze abuziv procesul legislativ

- 19 septembrie 2016 -

Doamnă Alina Gorghiu, co-președinte al PNL,

Domnule Gigel Sorinel Știrbu, fost ministru PNL al Culturii,

În campania electorală din 2012 când am candidat la Sibiu pentru Senatul României, am avut o întrevedere cu fostul primar Klaus Iohannis căruia i-am prezentat proiectele mele pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale anticomuniste, inclusiv prin înfiinţarea la București a „MUZEULUI ORORILOR COMUNISMULUI”. În decembrie 2014 președintele României Klaus Iohannis a declarat că este foarte necesară înfiinţarea unui asemenea muzeu. Ca să transformați declarația prezidențială în lege, d-nă Gorghiu și d-le Știrbu, ați inițiat anul trecut în Parlament Propunerea legislativă privind înfiinţarea „MUZEULUI ORORILOR COMUNISMULUI” (PL-x nr.582/2015). Conform art.2 al propunerii dvs, „muzeul va avea sediul în BUCUREȘTI, într-un spațiu din PALATUL PARLAMENTULUI”.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Un tânăr îi face sex oral unei fete, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Dar propunerea dvs legislativă, d-nă Gorghiu și d-le Știrbu, reprezintă un plagiat ordinar al declarației mele politice făcute în 4 iunie 2013 (!) de la tribuna Senatului României, din care citez: „Parlamentul României este dator cu legea înfiinţării în CAPITALĂ a MUZEULUI ORORILOR COMUNISMULUI. [...] Viitorul muzeu ar trebui să aibă două secţii: (1) secţia de la Fortul 13 Jilava [...] şi (2) secţia din cadrul PALATULUI PARLAMENTULUI”. Această declarație politică a fost publicată integral în 4.06.2013 de Agenţia Naţională de Presă – Agerpres.

Citește și: Super DEZVĂLUIRI din Dosarul Ponta-Ghita/ STENOGRAME

Subliniez că plagiatul dvs este „dublu”, întrucât ați plagiat integral și unul dintre dezideratele „Proclamaţiei pentru România” scrise de mine și publicate acum 11 ani (!), în 30.04.2005, pe pag.1 a ziarului „Ziua” (ziar de audiență naţională în acei ani). Citez respectivul deziderat: „Înfiinţarea unui MUZEU AL ORORILOR COMUNISMULUI în România, având sediul în BUCUREȘTI” (ataşez paginile 1 și 3 ale ziarului în care este scris inclusiv numele autorului Proclamaţiei).

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

D-nă Gorghiu, sunteţi doctor în Drept Penal. Trebuie să daţi dovadă de corectitudine şi să vă recunoașteți plagiatul. Ca urmare vă solicit ca până mâine 20 sept. a.c., să vă retrageți oficial plagiatul, respectiv PL-x nr.582/2015. În caz contrar, voi apela la forurile de evaluare a plagiatelor şi la instanţele penale judecătoreşti.

Pe de altă parte, înființarea unui asemenea muzeu a fost prevăzută și în „Proiectul de Lege - iniţiat de mine - pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare” (PL-x nr.617/2015). Citez din art.4 al acestui proiect: „Se înfiinţează Muzeul naţional al totalitarismului comunist, care va cuprinde două secţii: (a) Memorialul represiunii comuniste [...]; (b) Memorialul ideologiei comuniste, cu sediul în Palatul Parlamentului”. Menționez că am renunțat la sintagma creată de mine „Muzeul Ororilor Comunismului”, întrucât mi-am dat seama că viitorul muzeu nu trebuie să se rezume doar la Orori.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

În plus, președintele Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, institut al Academiei Române fondat în 1993, d-l prof.univ. dr. Radu Ciuceanu, membru al Academiei Oamenilor de Știință, consideră că totalitarismul comunist din România a avut ca model totalitarismul sovietic dar a fost influențat și de câteva aspecte ale dictaturii carliste, ale guvernării legionare și ale dictaturii militare antonesciane, impunându-se ca şi acestea să fie prezentate în viitorul muzeu. Ca urmare, în cadrul amendamentelor propuse de mine ca iniţiator, am reformulat astfel art.4 al proiectului: „Se înfiinţează Muzeul Memoriei Totalitarismului în România, având sediul în Bucureşti [...]”. Sunt convins că un muzeu cu o asemenea cuprindere va reprezenta o extraordinară lecție de istorie și va conferi o dimensiune sporită Ororilor Comunismului.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Un câine cu un fetus uman mort în gură

Doamnă Gorghiu, retragerea plagiatul dvs ar reprezenta nu numai un gest de corectitudine politică și moralitate – sunteţi Doctor în Drept Penal! –, ci și o soluție elegantă pentru ca d-l Știrbu, co-inițiator al plagiatului, să nu mai fie în conflict de interese și în incompatibilitate, adică în afara legii penale și morale atunci când în calitate de președinte al Comisiei pentru cultură îşi favorizează plagiatul făcut împreună cu dvs, refuzând sistematic şi abuziv să pună pe ordinea de zi proiectul similar inițiat de subsemnatul, proiect retrimis acum șase luni (!) în Comisia pentru cultură pentru ca amendamentele propuse de mine să fie discutate în termen maxim de o lună (!). Sper că nu voi fi nevoit să fac plângere penală pentru conflict de interese și în incompatibilitate.

Citește și: DEMENȚIAL Udrea, în genunchi lângă o capră și lângă un copil cu pantalonii umflați / FOTO SENZAȚIONALE

Domnule Știrbu, vă solicit în numele deontologiei parlamentare să vă recuzați din funcția de președinte al Comisiei pentru cultură în cazul proiectului inițiat de mine, și să-i delegați pe cei trei vicepreședinți ai Comisiei – Árpád Márton, Mădălin Voicu și Slavomir Gvozdenovici – să decidă data punerii pe ordinea de zi a proiectului inițiat de mine.

Citește și: Carmen Iohannis se bagă în SCANDALUL cu două mari vedete: Ce mesaj are pentru ele

Doamnă co-președinte al PNL, proiectul memoriei naţionale antitotalitare nu trebuie politizat! Ca dovadă, cu toate că sunt senator PSD, amendamentele propuse de mine ca inițiator au fost elaborate în acord cu doi corifei ai PNL care sunt totodată doi dintre cei mai competenţi specialişti în totalitarismul comunist: (1) d-l prof. univ. Radu Ciuceanu, președintele institutului de resort al Academiei Române, luptător anticomunist care a îndurat 17 ani de detenție politică, fost membru în CPUN din partea PNL, fost vicepreședinte (PNL) al Camerei Deputaților şi (2) d-l Dinu Zamfirescu - președintele Consiliului Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, arestat de două ori pentru activitate anticomunistă, refondator al PNL în 1989 alături de primul preşedinte al PNL după 1989, d-l Radu Câmpeanu.

Citește și: DEZVĂLUIRI Am primit amenințări că voi fi mutilată, violată. Trăiesc uitându-mă peste umăr

Cu toții dorim ca Bucureștiul să nu mai fie singura capitală a unei foste țări comuniste din UE în care nu există un muzeu al totalitarismului comunist. Sunt convins că şi în Camera Deputaților va exista consensul manifestat în Senatului României acum un an, în septembrie 2015, când Proiectul de lege - inițiat de subsemnatul - pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare, a fost votat cu o masivă majoritate, inclusiv de senatorii PNL: 57 de voturi pentru, 4 voturi împotrivă şi 8 abţineri.

Citește și: Soros da atacul decisiv la CSM!

19 septembrie 2016

Sorin Ilieșiu – senator PSD, membru în Comisia pentru cultură și media din Senatul României, autorul apelurilor din anii 2005 și 2006 pentru condamnarea națională și internațională a regimului comunist ca nelegitim și criminal, autorul „Raportului pentru condamnarea regimului politic comunist din România (1945-1989) ca nelegitim şi criminal”, raport publicat în anul 2005 care a dus la condamnarea oficială din decembrie 2006.", a spus Ilieşiu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.