Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga deschide lista liberalilor la Timiș pentru Senat

blaga

Senatorul Vasile Blaga şi rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, deschid lista liberalilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare, stabilită marţi seara în cadrul Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Timiş. 

''Sunt mulţumit că PNL Timiş a făcut dovada clară că este o organizaţie eminamente democratică. Circa două treimi din membrii BPJ au participat la şedinţă şi după o dezbatere lungă, dar calmă (...) au agreat prin vot, în unanimitate, abordarea paritară între cele două componente ale partidului (fost PNL şi fost PDL, n.r.), a ordinii pe liste pentru alegerile parlamentare'', susţine preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES

Potrivit acestuia, această mulţumir este umbrită însă de absenţa de la vot a unui număr mare de colegi primari, care ''la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza (fost PDL, n.r.) au refuzat respectarea statutului în ceea ce priveşte luarea deciziilor în partid, dorind să-şi impună punctul de vedere altfel decât prin votul BPJ''.

VICTORIE pentru Halep, după accidentarea de ieri: S-a calificat în sferturi


În şedinţa BPJ a PNL Timiş de săptămâna trecută, 18 primari au demisionat din funcţiile deţinute în acest for, fără a părăsi partidul, în urma discuţiilor privind candidaţii de pe listele filialei liberale timişene la alegerile parlamentare din acest an. 

Motivul nemulţumirii de atunci l-a constituit locul trei de la Camera Deputaţilor, revendicat de o parte dintre primari pentru un candidat din rândurile lor. Dacă li s-ar fi acceptat doleanţa, s-ar fi ajuns într-o situaţie de profund dezechilibru între cele două componente ale actualului PNL, respectiv, din patru locuri care sunt 100% eligibile, trei ar fi revenit unor candidaţi proveniţi din fostul PDL şi doar un loc pentru candidatul provenit din fostul PNL, a argumentat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă ţinută vineri.

Elena UDREA, dezvăluiri despre cum a apărut ultimul dosar în care este cercetată

Preşedintele liberalilor timişeni a punctat în conferinţa de presă faptul că pentru locul trei de la Cameră a fost pomenit numele ''unui coleg (primarul oraşului Deta, Petru Roman, n.r.) care ar trebui neapărat să fie pe locul acela''. Destinaţia locului a fost votată marţi în BPJ. 

''Accentuez că eu nu am fost şi nu vreau să mă las antrenat în nicio luptă cu nimeni din partid, cu atât mai puţin cu colegii primari, pe care îi apreciez în cunoştinţă de cauză asupra a ceea ce înseamnă să fii primar. Potenţialităţile mele vreau să le folosesc pentru realizări în funcţia de primar şi în lupta cu PSD'', mai afirmă Nicolae Robu în comunicat. 

Pentru Senat, lista este deschisă de Vasile Blaga şi completată de Dumitru Dinulescu, Ioan Sas şi Longin Popescu. 

La Camera Deputaţilor sunt prezenţi pe listă Marilen Pirtea, Ben Oni Ardelean, Liliana Oneţ, Balint Petrescu, Liviu Cocean, Mariana Nagy, Daniela Mariş, Maria Barna, Colhon Adrian şi Cornel Sămărtinean.

Lista va fi aprobată de Biroul Politic Naţional al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.