Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dâncu e de părere că instituțiile crează senzaţia că acestea se luptă între ele

vasile dancu

Vicepremierul Vasile Dâncu a afirmat marţi că este nevoie de "un parteneriat real" între instituţii pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), precizând că trebuie alungată senzaţia că acestea "se luptă între ele".

"Este nevoie (...) de un parteneriat real între instituţii (...). Trebuie să alungăm senzaţia că, uneori, instituţiile, pe principiul anticorupţiei, se luptă între ele, pentru că nu se luptă între ele. Scopul nostru este comun. Nu putem să ne ferim, de exemplu, de acţiunile care vizează integritatea sau anticorupţia pe motivul că de fapt aceste măsuri afectează bunul mers al instituţiei", a declarat vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Dâncu şi Prună au semnat cu acest prilej Acordul de colaborare cu privire la implementarea, la nivel local, a Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) pentru perioada 2016-2020.

Totodată, Vasile Dâncu a vorbit despre necesitatea perfecţionării şi simplificării cadrului legislativ în domeniul anticorupţiei.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

"Este nevoie (...) şi de perfecţionarea cadrului legislativ, de simplificarea lui. Avem nevoie de o claritate de cristal", a spus Dâncu.

Potrivit acestuia, pentru actualizarea legislaţiei anticorupţie este necesară şi o bună comunicare cu Parlamentul.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

"Este nevoie de o relaţie cu Parlamentul, pentru ca mereu să putem să updatăm ceea ce înseamnă legile transparenţei, legile anticorupţiei. Dacă nu putem comunica cu Parlamentul, dacă (...) guvernele care vor veni după noi nu vor putea să convingă Parlamentul, atunci va fi foarte greu să actualizăm mereu cadrul legislativ şi să-l facem competent şi competitiv (...). Nu se poate face anticorupţie eficientă fără Parlament, fără instituţii, fără societate civilă, (...) fără cetăţeni", a mai spus Dâncu.

El a arătat că anticorupţia trebuie privită ca "un scop în sine".

Citește și: Manny Pacquiao anunță un nou MECI AL SECOLULUI cu Floyd Mayweather

"De foarte multe ori, politicienii invocă (...) în interesul apărării lor ideea că de fapt este vorba de o acţiune politică. Sigur că este o metodă prin care se pot apăra, dar până la urmă justiţia face lumină în aceste cazuri şi trebuie să ne uităm la anticorupţie exact ca la un scop în sine, scopul în sine fiind un scop social (...). Să încercăm să nu amestecăm (...) discursul privind transparenţă, anticorupţie, justiţie socială cu discursul politic, chiar dacă de foarte multe ori problema corupţiei apare în programe politice sau apare ca (...) deziderat politic. Acest amestec nu întotdeauna face bine Strategiei noastre anticorupţie", a mai afirmat Dâncu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Robert De Niro a făcut scandal cu Arnold Schwarzenegger: Ce s-a întâmplat între cei doi actori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.