Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dâncu spune planurile lui Liviu Dragnea: 'Facem proiectul unei noi strategii'

radiocluj.ro
dragnea dancu

Vicepremierul Vasile Dâncu spune că nu va fi una dintre propunerile pentru prim-ministru, precizând însă că participă, alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la proiectul "unei noi strategii de modernizare a României".

"Nu voi fi una dintre propunerile pentru prim-ministru. Eu particip împreună cu Liviu Dragnea la proiectul unei noi strategii, să spunem, pe termenul lung de modernizare a României, dar rolul meu este altul în această chestiune", a declarat Dâncu, miercuri, la o întâlnire cu presa, organizată la sediul MDRAP.

Citește și: BOMBĂ Ăsta e motivul pentru care Klaus Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh?

El a mai spus că PSD are în mod firesc dreptul să numească un premier care este membru al partidului.

"Partidul care a câştigat alegerile - Partidul Social Democrat - are în mod firesc dreptul să-şi numească un premier care este membru, aşa cum şi-au exprimat dorinţa şi mi se pare că acesta este un lucru pe care trebuie să-l respectăm cu toţii. Eu îl respect cu atât mai mult pentru că sunt intelectual de stânga şi n-aş vrea ca (...) partidul de stânga să piardă o victorie printre degete sau să li se întâmple să nu poată valorifica o victorie pe care o merită şi pe care le-a dat-o electoratul", a afirmat Vasile Dâncu.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Întrebat de ce spune că nu va fi una dintre propunerile de prim-ministru, Dâncu a precizat că nu îşi doreşte această funcţie.

"Pentru că nu-mi doresc. Am spus-o din timp că nu-mi doresc, că vreau ca să fac altceva în viitor. Liviu Dragnea nu mă poate propune peste voinţa mea, mai ales că noi vorbim despre asta, noi suntem foarte apropiaţi şi mi-am exprimat foarte clar dorinţa de a face altceva în viitor, nu funcţia de premier, altceva", a arătat Dâncu, fără a preciza însă dacă va face sau nu parte din viitorul Executiv.

Citește și: Relațiile SEXUALE cu roboți devin realitate

Vasile Dâncu a făcut aceste comentarii în contextul în care a fost întrebat dacă se consideră a fi "o ţintă" şi crede că înregistrarea cu Sebastian Ghiţă, făcută publică miercuri de România TV, îl vizează şi pe el întrucât ar putea fi una dintre propunerile de prim-ministru.

"Sebastian Ghiţă a mai vorbit despre lucrul ăsta (...) acum vreo lună (...) a dat o declaraţie în care a (...) spus că la nişte întâlniri private m-a văzut şi pe mine acolo, deci nu e ceva nou şi nici nu cred în teoria conspiraţiei aici. E o coincidenţă pur şi simplu, pentru că, dacă ieri domnul Iohannis ar fi numit premierul, astăzi deja nu mai era nicio problemă", a susţinut Dâncu.

Citește și: Profeția TERIFIANTĂ lui Arsenie Boca: Un cutremur va şterge Bucureştiul de pe harta României

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a susţinut, în înregistrarea difuzată miercuri de România TV, că Direcţia Naţională Anticorupţie este un "instrument" prin care "mai marii zilei" încearcă întoarcerea votului dat de români în 11 decembrie şi că a fost ameninţat că îi vor fi trimise la închisoare rudele şi prietenii dacă nu face un denunţ împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, astfel încât acesta să nu poată deveni prim-ministru.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

"Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI, la K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din aceste întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea domnul Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi. (...) O întreb pe doamna Kovesi dacă îşi aminteşte petrecerea restrânsă din vila din Sinaia, în care ea cu mine şi cu Vasile Dâncu chefuiam cu lăutarii şi cântam 'La Chilia-n port', varianta pentru statul de drept", a spus Ghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.