Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dâncu vorbeşte despre eventualitatea verificării medicamentelor

www.epochtimes-romania.com
dancu ciolos

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat joi, la Europa FM, că se analizează toate aspectele din sistemul de sănătate, precizând că există şi o serie de teme de cercetare în zona medicamentelor.

 

Întrebat dacă Guvernul şi-a propus să verifice şi medicamentele, pe lângă substanţele dezinfectante, Vasile Dîncu a răspuns: "Există şi o serie de teme de cercetare în această zonă a medicamentelor. În momentul ăsta însă se lucrează mai mult pe infecţii şi pe o temă foarte precisă pe care o avem în acest moment. Sigur că se analizează toate aspectele pentru că, până la urmă, aici este o legătură între materialele biotice folosite, între managementul din spitale, între curăţenie şi modul cum îşi exercită fiecare departament funcţiile", conform Agerpres.

 

Dîncu a spus că o infecţie în spitale poate să aibă mai multe cauze. "Spitalul este un complex, un sistem în care poate să se producă o disfuncţionalitate şi o infecţie pornind din mai multe locuri, nu dintr-un singur loc, aşa cum se pare dacă ne uităm în media. Acum ni se pare că toată problema nosocomialelor vine de la detergenţi şi de la materialele de dezinfectare. (...) Nu ştiu de unde poate să vină pentru că nu sunt specialist, dar poate să vină în orice caz din multe locuri, nu numai dintr-o singură cauză", a afirmat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.