Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vastă ofensivă a poliţiei italiene împotriva unui clan mafiot feminin

raiuno.it
carabinieri politie italia

Poliţia italiană a efectuat miercuri, în Sicilia, o vastă razie în cadrul unei operaţiuni internaţionale împotriva unui puternic clan al mafiei condus de femei, recurgând la zeci de arestări. 

Peste 500 de poliţişti au participat la acest raid împotriva clanului Laudani, în regiunea Catania, în colaborare cu autorităţi similare din Germania şi Olanda, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei italiene. 

Trei femei, supranumite cele 'trei regine din Caltagirone', după numele unui oraş situat în apropierea portului sicilian Catania, conduceau cu mână de fier acest grup mafiot, ocupându-se în special de toate 'aspectele financiare': Maria Scuderi (51 de ani), Concetta Scalisi (60 de ani) şi Paola Torrisi (52 de ani). 

Căderea lor a fost provocată de un membru al familiei, devenit informator al poliţiei. 

Suspecţii arestaţi erau căutaţi pentru asociere cu mafia, extorcare de fonduri, trafic de droguri şi posesie de arme ilegale. 

În total, 109 mandate de arestare au fost emise miercuri: 80 dintre persoanele vizate au fost arestate, 23 se aflau deja în închisoare, iar şase sunt date în urmărire generală, potrivit poliţiei. 

Procurorul Michelangelor Patane a explicat că familia Laudani dispunea de numeroase arme de toate tipurile, între care două aruncătoare de grenade, care urmau să fie utilizate împotriva unor magistraţi sicilieni, tentativă dejucată de un alt informator al poliţiei care le-a dezvăluit ascunzătoarea: un garaj de pe una din pantele Etnei, vulcanul cel mai înalt din Europa. 

Acest clan este suspectat că s-ar afla la originea unei serii de violenţe comise în anii 1980, inclusiv uciderea unui gardian de închisoare şi a unui avocat care refuzase să se lase mituit.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.