Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul face publice detalii legate de vizita Papei Francisc în Egipt

instagram
papa francisc

Papa Francisc va discuta despre dialogul interconfesional şi despre pace în timpul unei vizite de două zile în Egipt, planificată pentru sfârşitul lunii aprilie, informează DPA. Itinerariul Papei va include un discurs la o conferinţă internaţională despre pace la Universitatea Al-Azhar din Cairo, potrivit programului dat publicităţii luni de Vatican.

După sosirea în Cairo, la 28 aprilie, Francisc se va întâlni mai întâi cu preşedintele Abdel-Fattah El-Sissi, şi apoi cu Ahmed Muhammad Ahmed el-Tayeb, Marele Imam de la moscheea Al-Azhar. Francisc urmează, de asemenea, să aibă o întrevedere cu Papa Tawadros al II-lea, liderul Bisericii Ortodoxe Copte.

De asemenea, pontiful va celebra liturghia sâmbătă, 29 aprilie, şi va lua masa de prânz cu episcopii egipteni, înainte de a se întoarce la Roma. În luna mai a anului trecut, al-Tayeb a făcut o vizită fără precedent la Vatican unde s-a întâlnit cu papa Francisc - o vizită care a pus capăt mai multor ani de relaţii încordate între cele două instituţii, după ce Al-Azhar rupsese dialogul interconfesional cu Vaticanul în 2011, conform Agerpres. Islamul este religia de stat din Egipt, iar creştinii copţi reprezintă circa 10% din populaţia de aproximativ 90 de milioane de locuitori a ţării, aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.