Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești BUNE pentru datornici: Salariile NU vor mai putea fi poprite de bănci / PROIECT

buzunare goale bani

Salariile pe care le primiți pe card nu vor mai putea fi poprite de bănci, datoriile pentru care au fost emise titluri obligatorii urmând să fie reținute la angajator. În acest sens există o propunere legislativă care va fi discutată în toamnă în Parlament.

Victor Ponta, ATACAT DUR de Andrei Pleșu: Un personaj atât de nelalocul lui

Propunerea legislativă este de trei ani în Parlament și vine ca reacție la faptul că, prin blocarea conturilor, sunt executate toate veniturile unei familii, deși legea interzice acest lucru. Autorii legii subliniază că este nevoie de o reglementare clară a modului în care poate fi efectuată poprirea veniturilor persoanelor fizice, ca urmare a titlurilor executorii, puse în aplicare de birourile executorilor judecătorești, potrivit profit.ro. În prezent, birourile judecătorești trimit formalitățile de executare silită atât angajatorului, cât și băncilor la care angajatul își are deschis contul bancar în care încasează veniturile obținute din raportul contractual de muncă. Astfel, se ajunge la situația în care este poprit în totalitate salariul unui angajat.

EXCLUSIV - Traian Băsescu, prima reacție la plagiatul lui Victor Ponta: Este PERICULOS!/VIDEO

Modalitatea de executare în care unui angajat îi este oprit întreg salariul prin executare silită contravine articolului 169 din Codul Muncii care prevede că reținerile din salariu trebuie să țină cont în primul rând de obligațiile de întreținere, apoi de contribuțiile și impozitele datorate către stat și eventuale daune cauzate proprietății publice prin fapte ilicite și abia, în ce din urmă, de acoperirea altor datorii. În concluzie, Codul Muncii prevede că reținerile din salariu cumulate nu pot depăși în fiecare lună jumătate din salariul net.

Mugur Isărescu, supărat pe jurnaliști: Creăm probleme fără să ne doară capul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.