Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru șoferi! Cum se schimbă plata asigurărilor RCA

dailybusiness.ro
soferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat o acțiune prin care intenționează să oblige asiguratorii să vândă polițele RCA și în rate. Până în acest moment, doar Euroins s-a conformat noilor reglementări.

"Urmare a supravegherii permanente a sectorului asigurări-reasigurări din cadrul ASF, inclusiv pe baza informaţiilor primite din piaţă, ASF a demarat o analiză/investigaţie referitoare la ofertarea în rate a asigurărilor RCA anuale, ţinând cont de noile prevederi ale legii RCA referitoare la drepturile asiguraţilor de a contracta asigurările RCA în rate. În acest sens, societăţile de asigurare vor fi chemate la discuţii şi li se va cere conformarea legală prin punerea la punct în cel mai scurt timp a sistemelor de plată în rate a asigurărilor anuale RCA. Interpretarea ASF este că acesta este un drept al asiguraţilor care trebuie respectat de către asigurători", au declarat joi pentru HotNews.ro surse din cadrul ASF.

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedintele ASF şi responsabil de sectorul asigurărilor, a confirmat pentru HotNews.ro că există o analiză/investigaţie pe acest subiect, fără a oferi alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.