Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru români: Autostrada Sibiu-Pitești și alte două proiecte, la start

Q Magazine
Autostradă

În 2017, românii primesc o veste excelentă în domeniul infrastructurii de transport. Autostrada Sibiu-Piteşti, drumul expres Craiova-Piteşti şi linia de metrou care va lega Gara de Nord de Otopeni vor fi scoase la licitaţie în acest an, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Două dintre căile rutiere solicitate de doi mari investitori: Renault şi Ford, vor fi scoase la licitaţie în acest an, urmând ca în 2018 să fie demarcate lucrările de construcţie.

Vezi și: Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Sebastian Ghiță

Vezi și: Cine este, de fapt, Emmanuel Macron, câștigătorul primului tur al prezidențialelor din Franța

Potrivit surselor guvernamanetale au fost predate studiile de fezabilitate pentru loturile I şi V ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar în intervalul mai-iunie urmează să fie scoase la licitaţie. Loturile II şi III vor fi scoase la licitaţie anul viitor, iar lotul IV până la sfârşitul acestui an. În total, este vorba despre un proiect finanţat din bani europeni, în valoare de 1,8 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte autostrada Craiova-Piteşti, care beneficiază tot de finanţare europeană, aceasta va deveni drum expres, fiind reduse astfel costurile cu 20%. Lucrările urmează să fie scoase la licitaţie tot în acest an.

Construcţia liniei de metrou Gara de Nord-Otopeni, evaluată la 1,1 miliarde de euro şi finanţată tot din fonduri europene, va fi scoasă la licitaţie tot în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.