Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești BUNE pentru românii cu datorii: Cum ar putea fi ajutați de stat

top datorii

Vești bune pentru românii care au credite la instituţiile financiare nebancare. Senatorul PNL Daniel Zamfir a iniţiat trei proiecte de lege prin care se limitează puterea acestor insituții. Astfel, dobânda penalizatoare ar putea fi limitată, iar cei care au fost executați şi-ar putea răscumpăra creanţa, plătind dublul sumei.

Mai mult, ar putea fi introdus principiul dării în plată și la contractele de leasing financiar. IFN-urile acordă acum credite fără să prezinte clauzele uriașe și dobânzile enorme care sunt strecurate prin contract. Cele trei proiecte au apărut în urma situaţiei critice în care se află mulţi români. Sute de oameni şi-au pierdut casele din cauza dobânzilor uriaşe, cei mai mulţi dintre ei pentru sume infime în comparație cu valoarea caselor. Cele trei inițiative vor fi dezbătute începând cu luna septembrie, în procedură de urgență, în Parlament.

Citește și: Fondurile private de pensii au dat lovitura: Ce a anunțat BNR

"Am strâns semnături de la toate partidele politice. Cele trei proiecte de lege au venit în urma constatării faptului că oamenii sunt abuzați pe următoarele domenii de activitate: leasing, IFN-uri și societățile de recuperare. Proiectele le-am depus pentru a se discuta în regim de urgență, în luna septembrie.", a declarat Daniel Zanfir pentru Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.