Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești de la Istanbul: Victor Ponta nu mai poate conduce Guvernul și nici să fie audiat la DNA

ponta

Premierul Victor Ponta s-a operat la genunchi, iar medicii i-au interzis ca timp de aproape o lună, să mai meargă. Asta înseamnă că Ponta nu mai poate conduce Guvernul și, cel mai probabil, își va lua concediu medical.

Citește și: Radu Tudor aruncă BOMBA în dosarul eratei de la referendumul din 2012

Medicul român Ion Bogdan Codorean, cel care l-a însoţit pe Victor Ponta pentru operaţia la care a fost suspus acesta în Turcia, a spus ce s-a întâmplat în timpul operaţiei suferite de premierul României şi ce trebuie să facă primul ministru după operaţie. Potrivit acestuia, Victor Ponta nu ar trebui să meargă la Guvern în următoarele trei săptămâni.

Citește și: SURPRIZĂ Cine îi cere lui Victor Ponta să-și dea demisia

Medicul Ion Bogdan Codorean spune că a durat două ore, timp în care o echipă formată din trei medici turci au reparat tot ce "era stricat în genunchi".

Citește și: Avertisment de la Bruxelles pentru Victor Ponta: Vei da socoteală!

„A fost o operaţie foarte complicată. Am citit şi eu acum că zic unii că nu ştiu cine ar face nu ştiu câte operaţii din astea, dar în România nu sunt foarte mulţi care pot să facă operaţii ca asta. Dânsul a avut o ruptură veche de ligament încrucişat anterior, fapt ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj. Şi atunci a trebuit să se scoată porţiuni din meninsc, alte porţiuni s-au suturat, s-a făcut reconstrucţie de ligament înscrucişat anterior şi sutură de menisc”, a spus Ion Bogdan Codorean.

Citește și: Liviu Dragnea, chemat de urgență la Victor Ponta la Istanbul/ video

„Dânsul mişcă deja piciorul, piciorul se mişcă încă de a doua zi de după operaţie, dar n-o să calce pe picior, nu are voie să se sprijine pe picior deloc. E o perioadă de minimum trei săptămâni în care atunci când laşi piciorul jos vine sânge în picior, se mişcă genunchiul şi doare. Una este să fie numai ligament încrucişat şi restul să fie bine, şi alta este să fie distruse toate în genunchi. Pentru că dacă e rupt numai ligamentul încrucişat, de a doua zi ai voie să calci pe picior. Dar complicaţia dânsului e mult mai rău decât în mod normal”, a precizat Ion Bogdan Codorean pentru gandul.info.

Citește și: 'Bravo Udrea! Santaj reusit!' Cum a reusit Udrea sa fie eliberata

Are voie Victor Ponta să meargă la şedintele de guvern sau să se ocupe de activităţile de zi cu zi? „Eu i-am recomandat să nu. Nu poate pentru că el trebuie să stea tot timpul cu piciorul sus, trebuie să stea cu piciorul mai sus decât nivelul inimii, ca să nu-i vină mult sânge în picior, ca să nu se umfle, apar dureri şi pot apărea complicaţii. Deci, el dacă lasă piciorul în jos pot să apară complicaţii măricele”, a mai spus medicul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.