Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești EXTRAORDINARE pentru România: Decizia economică luată la nivel internațional

romanian dream

Conform deciziei FTSE Russell, piata de capital din Romania a fost inclusa pe lista tarilor care prezinta un potential substantial de a trece la statutul de piata emergenta intr-un orizont de timp scurt sau mediu. In cazul Romaniei, actualizarea va depinde de progresele inregistrate in ceea ce priveste lichiditatea pietei si prezenta in piata a companiilor mari cu valori de tranzactionare individuale semnificative.

Citește și: Percheziții la creatoarea Adina Buzatu, un celebru scriitor și un cunoscut avocat: Sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani

„Includerea Romaniei in Watchlist si implicit intrarea acesteia pe traseul cu destinatia pietelor emergente este unul dintre evenimentele definitorii si importante din intreaga istorie a pietei de capital din Romania. Este efectul progresului imens depus pentru reformarea infrastructurii pietei, conform obiectivelor stabilite in proiectul de eliminare a barierelor care impiedicau dezvoltarea pietei de capital, precum si in strategia de afaceri a BVB, care trebuie implementate intr-un mod decisiv. De asemenea, dorim sa ne exprimam angajamentul de a schimba in continuare peisajul pietei de capital din Romania si sa le multumim partenerilor nostri pentru suport – actionarii BVB, Membrii BVB, BERD, FTSE, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei si altor institutii din mediul politic si economic din Romania si din intreaga lume”, a declarat Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Citește și: Știai asta? 21 de curiozități despre ce ne înconjoară

„Privim cu optimism spre viitor, pentru ca am definit in directia corecta procesele care trebuiau realizate si schimbarile care trebuiau puse in aplicare, si, in plus, am avut capacitatea si cunostintele necesare pentru a prioritiza executarea acestora si a evita greseli grave in proces. Iar acest lucru tocmai a fost recunoscut de una dintre cele mai respectate agentii globale de rating a pietelor. Exista inca probleme semnificative care trebuie rezolvate si sper ca ritmul acestui proces, in conditiile in care BVB are de multe ori nevoie de cooperarea constructiva a altor institutii, va fi totusi unul rapid”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Citește și: Donald Trump a comis-o din nou: A numit-o Miss Piggy pe o fostă Miss Universe / VIDEO

In septembrie, Comitetul de Clasificare al FTSE se intruneste pentru a decide asupra ratingului acordat tarilor. In cazul in care o piata indeplineste toate criteriile, aceasta este inclusa pe o lista scurta (Watchlist) in vederea promovarii la o categorie superiora. In prezent, pe langa FTSE Russell, alte trei institutii importante recunoscute international – MCSI (SUA), S&P Dow Jones (SUA) si STOXX (Elvetia) – evalueaza piata de capital din Romania. Criteriile care trebuie indeplinite si procesul de analiza sunt relativ similare si se refera in principal la valoarea tranzactiilor si dimensiunea companiilor listate la bursa, precum si accesul rapid al investitorilor la piata de capital si modul in care acestia pot cumpara si vinde actiuni.

AmCham felicită România

AmCham Romania salută recenta promovare a României în lista tărilor ce vor fi monitorizate în vederea acordării statutului de piaţă emergentă de către FTSE, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, conform Raportului Anual de Clasificare a Pieţelor de Capital Naţionale, publicat în septembrie.

Citește și: VIDEO ȘOCANT S-a filmat în timp ce-i mânca placenta soției

Promovarea pieţei de capital locale din categoria pieţelor de frontieră în cea a pieţelor emergente este un obiectiv strategic pentru România, care a beneficiat de o largă susţinere la nivelul comunităţii de afaceri. Decizia FTSE este un semnal pozitiv pentru investitori, confirmând progresul înregistrat de piaţa de capital locală, atât în ceea ce priveşte infrastructura cât şi cadrul de reglementare.

sursa: bugetul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.