Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești mari de la WTA pentru Simona Halep: Cine a ajutat-o să rămână a doua în lume

www.reuters.com
Simona Halep

Simona Halep rămâne pe poziția a doua în clasamentul WTA ce va fi dat publicităţii la începutul săptămânii viitoare. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că a pierdut 420 de puncte, după ce a părăsit US Open chiar din primul tur.

Românca a avut din nou şansa de a intra în istorie devenind lider mondial, iar în contextul rezultatelor din ultimele două săptămâni de la US Open pentru asta ea ar fi trebuit să obţină o singură victorie şi să se calificae în turul doi. De altfel, în noua ierarhie ce va fi dată publicităţii luni, Garbine Muguruza, noul lider, o devansează pe Simona Halep cu doar 65 de puncte.

Citește și: S-a aflat: Răzvan Burleanu a făcut PUBLIC salariul lui Christoph Daum la națională

În cel mai rău scenariu pentru Halep, imaginat imediat după eliminarea din primul tur, compatrioata noastră ar fi putut coborî până pe locul 10 la finalul US Open 2017. În aceeaşi zi însă, Simona "a recuperat" două poziţii ca urmare a înfrângerilor suferite de Johanna Konta, numărul 7 mondial, şi Angelique Kerber, tot în primul tur. Caroline Wozniacki (nr. 5) şi Svetlana Kuzneţova (nr. 8) au fost eliminate în turul doi, astfel că Simona nu putea coboră mai jos de locul 6, anunță Romaniatv.net.

Agnieszka Radwanska ar fi putut şi ea s-o depăşească pe Halep, dar a fost eliminată în turul trei, astfel că lupta pentru numărul 1 mondial a rămas să se dea în cinci jucătoare: Garbine Muguruza, Simona Halep, Elina Svitolina, Karolina Pliskova şi Venus Williams. Calculele pentru cele patru rămase în cursa pentru titlu la US Open erau simple: Garbine devenea numărul 1 dacă ajungea în sferturi, Svitolina dacă ajungea în semifinale, Pliskova dacă se califica în finală, iar Venus dacă lua trofeul. Dintre acestea, doar Muguruza şi-a atins obiectivul, ea pierzând imediat după ce s-a calificat în sferturi şi a devenit neoficial numărul 1 mondial, până luni, când se anunță ierarhia oficială, cu ea în frunte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.