Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești NOI pentru românii din Marea Britanie: Ce li se va întâmpla după Brexit

Brexit

Veste bună pentru cetățenii europeni: aceștia vor putea să intre fără viză în Marea Britanie, după Brexit. Diferență va fi pentru cei care vor dori să lucreze în Regatul Unit, aceștia vor fi supuși unor restricții anti imigrație, relatează The Guardian.

Sistemul post-Brexit pus la cale în Marea Britanie va fi anunțat oficial în toamnă, însă potrivit unor surse citate de The Guardian, acest sistem le va permite cetățenilor europeni să intre liber în Marea Britanie.

Citește și: Istorie incredibilă a femeii care a produs tragedia zilei în România: Filmul întâmplării cumplite din Brănești

Guvernul vrea să controleze mai bine numărul migranților, dar și condițiile în care aceștia se pot angaja. Asta înseamnă că după ce procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi finalizat, cetățenii străini din Regatul Unit ar putea fi obligați să obțină un permis de muncă, dacă vor să rămână în Marea Britanie.

Dacă Marea Britanie va decide, în cele din urmă, să impună restricții și privind libera circulație a cetățenilor europeni pe teritoriul său, un punct de trecere cu reguli mai puțin stricte s-ar putea forma la granița cu Irlanda de Nord.

UE va aborda problema noii sale relații cu Marea Britanie numai după ce avansează asupra priorităților din cadrul negocierilor stabilite de cele două părți, a reamintit marți Comisia Europeană, ca răspuns la dorința Londrei de a negocia o "uniune vamală temporară" după Brexit, relatează AFP.

"Noi luăm notă de cererea Regatului Unit pentru o perioadă de punere în aplicare și preferința sa în ceea ce privește relația viitoare, dar nu vom aborda (aceste probleme) decât după ce vom fi făcut suficiente progrese privind condițiile unei retrageri ordonate", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, responsabilă pentru negocieri în numele celor 27 de state ale UE rămase, anunță Digi24.ro.

Citește și: Cristian Boureanu încasează lovitură după lovitură: Ce i-a făcut fosta soţie

Comisia reafirmă astfel poziția adoptată de statele membre, care au stabilit trei teme prioritare: soarta cetățenilor UE din Marea Britanie după părăsirea UE, factura de ieșire și problema frontierei dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

Pe Twitter, negociatorul-șef al Uniunii Michel Barnier a reamintit de asemenea una dintre regulile de bază fixate de cei 27.

"Cu cât mai repede Regatul Unit și UE 27 sunt de acord asupra cetățenilor, soldului contului și Irlandei, cu atât mai bine putem discuta despre vămi și relația viitoare", a rezumat în limba engleză Barnier pe rețeaua socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.