Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru Laura Georgescu de la ÎCCJ

Laura-Georgescu

Acuzată că în perioada 2013-2014 şi-ar fi pus subordonaţii să facă sesizări false, uneori înainte ca presupusele abateri de la lege să aibă loc, la adresa unor televiziuni, șefa CNA, Laura Georgescu, s-a ales cu sechestru pe o parte din avere. Asta pentru ca, în eventualitatea în care Georgescu va fi găsită vinovată de judecători, instituţiile media să aibă de unde să-şi recupereze banii plătiţi degeaba, în jur de 500.000 de euro. Nemulțumită de mișcarea anchetatorilor, Laura Georgescu a constestat sechestrul la Curtea Supremă, însă magistrații i-au respins contestația.

Citește și: EXCLUSIV 8 senatori din Coaliție au votat pentru arestarea lui Șova

Procurorii arată, în ordonanța de extindere a urmăririi penale în calitatea sa de președinte al CNA, „suspecta Laura Georgescu a fost cea care a instigat în perioada 2013 - 2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizări nereale), altele decât cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au făcut obiectul actelor de cercetare anterioare".

Citeste si: EXCLUSIV Liberalii care l-au salvat pe Dan Sova

„După precedenta extindere a urmăririi penale (aspecte mediatizate la datele de 2 aprilie, respectiv 24 aprilie 2015), a continuat efectuarea cercetărilor. În acest context, un număr de 4 operatori TV sancționați ca urmare a demersurilor efectuate de președinta CNA, suspecta Georgescu Laura, în baza sesizărilor false realizate chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei. Printre datele comunicate de operatorii TV au fost identificate noi sesizări care conțineau date false, fiind promovate de suspecta Georgescu Laura și care au avut ca rezultat sancționarea acestora. În unele cazuri, sesizarea a fost redactată și înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc. În final, luând în considerare și infracțiunile/starea de fapt mediatizate prin comunicatele 662 și 774 din 2 respectiv 24 aprilie 2015 și cele prezente, în sarcina suspectei Georgescu Laura s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale) - cu referire la sesizările falsificate care au stat la baza sancționării cu amendă a 11 posturi TV. În cauză s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile și mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparținând suspectei Georgescu Laura - Corina până la limita de 2.296.200 lei, sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă", susțin anchetatorii într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.