Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești PROASTE pentru milioane de români. Se declanșează HAOSUL la Fisc

mfin.ro
declaratii fiscale

Milioane de români vor fi puşi pe drumuri anul viitor la administraţiile fiscale pentru a-şi plăti contribuţiile la asigurările de sănătate, aşa numitele CASS-urile. De la 1 ianuarie 2017, aceste contribuții vor fi achitate separat pentru fiecare venit în parte. În plus, de la anul, impozitul pe venit creşte la 21,5% pentru orice venit, mai puţin pentru primul venit, din salariu sau din activități independente.

Udrea şi Băsescu, în tandem la aceeaşi emisiune tv. Ce a urmat e incredibil

Peste trei milioane de români care au depozite la bănci vor fi nevoiţi, de anul viitor, să stea la cozi interminabile la Fisc, să completeze Declaraţia 200 şi în final să dea statului CASS-ul, un leu sau doi, aferent câştigului din dobânzile bacare.

Ca şi cum nu era suficientă birocraţie deja existentă în România, aceste contribuţii la sănătate nu se opresc la sursă, cum se face cu impozitul pe venit, ci oamenii trebuie să mergă la administraţiile fiscale pentru a completa hârtii şi pentru a achita acolo aceşti bani.

Klaus Iohannis, declarații de presă la Palatul Cotroceni

De anul viitor, când cineva îşi va încasa dobânda aferentă unui depozit, banca îi va opri impozitul pe venit de 16%, nu însă şi cota de CASS de 5,5%. Pentru a da aceşti bani omul trebuie să meargă la Fisc, să completeze Declaraţia 200 şi abia apoi va putea plăti cei 5,5% din câştig, cât este cota de CASS. La fel se pune problema şi pentru veniturile obţinute din investiţii, chirii, drepturi de autor sau din alte activităţi independente.

„ Este o aberaţie şi trebuie găsită o soluţie, una dintre ele ar fi stopajul la sursă. Orice act de administrare trebuie să fie unul eficient. Adică cheltuielile legate de un anumit impozit trebuie să fie suportate din mărimea impozitului respectiv, ori în cazul a milioane de oameni acest principi nu se va respecta", a declarat consultantul fiscal Teofil Teaha, potrivit jurnalul.ro.

Prin introducerea acestei măsuri, Ministerul de Finanţe majorează pe şest impozitul pe venit fără să o spună clar cu subiect şi predicat. " De la anul impozitul pe venit creşte la 21,5% pentru orice venit, mai puţin pentru primul, singurul, venit. Este un impact pe care-l vom simţi cu toţii", a spus Eduard Inizian, manager clienţi instituţionali Erste Asset Manangement.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.