Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești TERIBILE de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele zile

alerta meteo

Vremea mai fi mai rece decât în mod obișnuit în minivacanța de 1 Decembrie, iar precipitațiile vor apărea în toate regiunile țării, inclusiv în București, începând din a doua parte a zilei de joi, a declarat, marți, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu, Gabriela Băncilă, specialist Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

"Putem spune că în această minivacanță de 1 Decembrie va fi o vreme schimbătoare, după o zi de mâine (miercuri, 30 noiembrie, n.r.) destul de liniștită, dar pe un fond termic destul de rece. Așteptăm acel episod ce va începe în cursul serii de 1 decembrie și va dura până în seara zilei de 2 decembrie, la o intensitate mai mare și prin aceasta ne referim atât la intensificările de vânt, dar și la apariția și extinderea precipitațiilor în toate zonele țării, existând în acest interval un potențial mai ridicat pentru apariția fenomenelor meteo severe", a precizat meteorologul de serviciu.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

Potrivit sursei citate, în București, în data de 1 Decembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține destul de redusă, însă temperaturile vor fi negative, pe tot parcursul zilei.

"Pentru Capitală, probabilitatea de apariție a precipitațiilor se menține destul de redusă, dar nu este exclus ca pe parcursul zilei de 4 decembrie, la nivel trecător, să fie ceva precipitații și în zona Bucureștiului. De interes pentru bucureșteni vor fi temperaturile scăzute, dar și intensificările vântului ce se vor resimți și pe parcursul zilei de vineri, 2 decembrie. Pe durata paradei de 1 Decembrie nu va ninge, dar vor fi temperaturi modeste. Dimineața, la ora 7:00, vor pleca de la minus 7 și minus 5 grade Celsius, iar în jurul prânzului, temperaturile foarte probabil vor continua să fie negative, respectiv între minus 3 și minus un grad Celsius", a spus Băncilă.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

Potrivit prognozei ANM, în următoarele zile, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii noiembrie în toate zonele țării, iar în Capitală, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, se vor înregistra temperaturi negative.

"În următoarele zile vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii noiembrie în toate zonele țării, cu temperaturi foarte coborâte, mai curând specifice sfârșitului lunii decembrie și nu începutului de iarnă calendaristică, pentru că masa de aer rece s-a instalat în toate regiunile. Astfel, vor fi valori cuprinse între minus 8 și minus două grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei, respectiv minus 11 și minus 12 grade Celsius. Și în București ne așteptăm la o noapte (29/30 noiembrie, n.r.) cu o temperatură de sub zero grade Celsius. Termometrele vor arăta mâine dimineață între minus 5 și minus 3 grade Celsius", a spus Băncilă.

Citește și: Un celebru personaj trage semnalul de ALARMĂ: 'Alegerile vor fi FRAUDATE. Toate au fost'

În ceea ce privește apariția precipitațiilor în următorul interval, specialistul ANM a subliniat că, în noaptea de marți spre miercuri, și pe parcursul zilei de miercuri, acestea vor fi foarte slabe și sub formă de ninsoare din cauza masei de aer rece. De asemenea, în cursul acestei nopți vor mai fi ninsori în special în partea de nord a teritoriului.

În zona Transilvaniei, vântul va avea intensificări la munte, iar în zona înaltă, unde există strat de zăpadă există posibilitatea viscolirii sau spulberării zăpezii. Miercuri, 30 noiembrie, vor exista ninsori slabe, îndeosebi în cursul nopții, în zona montană, iar local și în regiunile vestice, nordice și centrale, a menționat reprezentantul ANM.

Citește și: Britney Spears s-a DEZLĂNȚUIT: Cum arată și ce face într-un clip / VIDEO HOT

"Rămân temperaturi foarte coborâte atât pe parcursul acestei zile, dar și în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie. Maximele de mâine vor fi asemănătoare cu cele care se înregistrează astăzi (marți — n.r.), de minus 3 grade Celsius, iar aceste temperaturi negative se vor înregistra și peste zi, cu precădere în zona Maramureșului, Moldovei, Transilvaniei și în Subcarpații getici. Vor fi cel mult 3-4 grade Celsius, doar în partea de nord a Olteniei și în dealurile de vest. O schimbare semnificativă a vremii în ceea ce privește aspectul va debuta în seara zilei de 1 Decembrie pentru că atunci estimăm că zona țării noastre va fi abordată de un sistem noros, asociată unui ciclon care se deplasează pe partea de est și sud-est a continentului dinspre latitudini nordice. Acest lucru înseamnă că atât în centrul, vestul și nordul țării, sfârșitul zilei de 1 Decembrie va fi unul mai noros", a explicat Gabriela Băncilă.

La nivel de țară, pe parcursul zilei de 1 decembrie, cerul va fi mai mult noros, dar precipitațiile vor apărea în partea a doua a zilei și pe parcursul nopții de 1 spre 2 decembrie.

Citește și: ADEVĂRUL despre cât de PERICULOS este să gătești la microunde

"Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, dar în Banat și Crișana, trecător, se pot semnala precipitații, după ninsori și lapoviță sau ploaie, favorizând producerea de polei. Și în decursul acestei nopți (1/2 decembrie) pe arii restrânse, în special în zona de munte, vor fi cantități de apă mai însemnate și pentru că la munte vântul va avea intensificări și acestea vor coincide cu apariția ninsorilor moderate cantitativ, putem vorbi despre viscol. De asemenea, vor fi intensificări ale vântului în regiunile sud-vestice și centrale, urmând ca acest episod cu vreme ceva mai severă să continue și pe parcursul zilei de 2 decembrie, în special în zonele de munte. Acolo va ninge, va bate vântul viscolind și spulberând zăpada. Practic, intensificări ale vântului se vor semnala de asemenea în toate regiunile țării ceea ce nu va face decât să sporească senzația de rece. Pentru că vorbim și despre precipitații, acele precipitații sub formă de ninsoare în zonele de munte pe parcursul zilei în zonele mai joase de relief acestea pot fi și sub formă de lapoviță sau eventual ploaie, dar acest lucru este o situație destul de periculoasă pentru că favorizează apariția poleiului", a afirmă aceasta.

Citește și: ALERTA! Specia umana poate disparea pana in 2100

În opinia specialistului ANM, o ameliorare a vremii sub aspectul precipitațiilor se va înregistra pe parcursul nopții de 2 spre 3 decembrie mai ales în cursul zilei de 3 când temperaturile mai cresc puțin în mare parte din țară, deși în continuare vor fi valori modeste. "În general, la mijlocul zilei, vor fi temperaturi de minus 1 și 7 grade Celsius, iar noaptea temperaturi negative în mare parte din țară. Ninsorile vor mai fi prezente în regiunile vestice, nordice și centrale, dar vor fi slabe cantitativ și vântul se va diminua și el în intensitate, cu toate că la munte vor mai fi unele intensificări ceea ce înseamnă că pe crestele montane cele mai înalte va mai putea viscoli și spulbera zăpada", a adăugat Băncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.