Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești TERIBILE pentru Gigi Becali: FRF anunță că se aliază cu LPF, la TAS, pentru Viitorul lui Hagi

www.romaniatv.net
Gică Hagi Gigi Becali

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că FRF și LPF sunt pregătite să apere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, într-un proces cu FCSB, faptul că FC Viitorul este campioana României.

"Viitorul Constanța este campioana României, ediția 2016-2017, iar Pandurii Târg Jiu și ASA Târgu Mureș au retrogradat. Acesta este clasamentul final omologat de Comitetul Executiv. Este un drept al clubului FCSB de a merge la TAS. Federația Română de Fotbal și LPF sunt pregătite 100% pentru a apăra ceea ce s-a stabilit pe teren și anume că FC Viitorul este campioana României. Nu cred că vom avea același avocat cu Liga la TAS. Cred că ne vom face apărarea separat. Nu am luat încă decizia, o vom lua mâine sau poimâine", a spus Burleanu, scrie agerpres.ro.

Citește și: UMILINȚĂ e numele tău: Ce a făcut Simona Halep la Roland Garros, cu Carla Suarez Navarro

Acesta a menționat că FRF transmite în cursul acestei zile lista echipelor românești care vor participa în ediția viitoare a cupelor europene, iar printre acestea nu se regăsește și FC Voluntari. Câștigătoarea Cupei României dorește să participe în Europa League, dar nu deține licență. "FRF trimite azi la UEFA lista cu echipele care vor reprezenta România în cupele europene. FC Voluntari nu este pe această listă în momentul de față. Dar eu nu mă pot antepronunța, doar Comisia de Licențiere poate decide acest lucru", a afirmat Burleanu la finalul Comitetului Executiv de luni.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a omologat în ședința sa de luni clasamentul Ligii I, ediția 2016-2017, cu FC Viitorul campioană.

Citește și: VIDEO ȘOCANT Un român l-a RUPT ÎN BĂTAIE pe un terorist din atentatul din Londra: I-am dat un basket de l-am zăpăcit! Florin, făcăleţul ăla tare de sub masă du-te și adu-l încoa’!

În aceste condiții, gruparea FCSB se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) unde speră să câștige titlul la masa verde în baza unor neclarități din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) privind departajarea a două echipe în caz de egalitate la puncte. TAS trebuie să soluționeze cazul FCSB versus FRF-LPF-FC Viitorul până în 14 iulie, dată când UEFA va organiza tragerea la sorți a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Reprezentanții FCSB doreau omologarea clasamentului play-off-ului în ședința Comitetului Executiv din 26 mai, pentru a avea mai mult timp să pregătească acțiunea la TAS, însă forul de conducere al FRF a respins solicitarea pentru a aștepta încheierea ultimului meci al ediției 2016-2017 a Ligii I, ASA Târgu Mureș — CSM Poli Iași, scor 1-1, din cadrul ultimei etape a play-out-ului.

Citește și: BOMBĂ PRO TV anunță că Gigi Becali nu mai merge la TAS

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în fața echipei FC Viitorul Constanța. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

Citește și: Gică Hagi îl FACE PRAF pe Gigi Becali: Să speculezi şi să ai bani nu înseamnă că ai totul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.