Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedeta TV, care vrea să-i ia locul lui Putin la Kremlin, ironizată: 'Circul pentru popor este garantat, deşi oamenii ar prefera să aibă pâine'

unica.md
Ksenia Sobceak

Candidatura vedetei de televiziune apropiată de opoziţie Ksenia Sobceak transformă alegerile prezidenţiale din Rusia din luna martie 2018 într-un "show", sporind interesul pentru acest scrutin cu rezultat previzibil, opinau joi canalele media ruse, citate de AFP, scrie agerpres.ro

"Ksenia Sobceak va participa la show-ul 'Alegerea Preşedintelui'", titrează cu ironie cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ pe prima pagină, adăugând că "circul pentru popor este garantat, deşi oamenii ar prefera să aibă pâine". 

Fiica fostului primar al Sankt-Petersburgului şi mentor politic al lui Vladimir Putin, Ksenia Sobceak şi-a anunţat miercuri seara candidatura la alegerile prezidenţiale din luna martie a anului viitor. 

Numeroase canale media ruse, precum publicaţia RBK, apreciază că "iniţiativa lui Sobceak nu ar fi putut avea loc fără acordul Kremlinului", calificând-o drept "rivala ideală pentru Putin". 

Chiar dacă nu a declarat oficial, Vladimir Putin, 65 de ani, va candida fără să surprindă pe nimeni pentru un al patrulea mandat în 2024. 

Principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care execută în prezent o pedeapsă de 20 de zile de închisoare, a fost declarat neeligibil până în 2028 din cauza unei condamnări în justiţie, potrivit Comisiei Electorale Centrale. 

"La aceste alegeri, ea va fi o 'Navalnîi a Kremlinului', denunţă jurnalista de opoziţie Zoia Svetova, într-un editorial publicat pe site-ul mişcării politice Open Russia. 

Ksenia Sobceak este o "contrapondere evidentă la campania lui Navalnîi", consideră politologul Nikolai Mironov în publicaţia RBK. 

Mai multe canale media ruse apreciază candidatura ei drept un mijloc de a crea o iluzie de competiţie în alegerile cu câştigător decis încă dinainte. 

Ksenia Sobceak a încarnat "tineretul de aur" al primului deceniu din era Putin, apropiindu-se ulterior de opoziţie în cursul manifestaţiilor din 2011-2012. Ea a devenit şi una din principalele jurnaliste ale postului de televiziune de opoziţie Dojdi. Totuşi, pentru majoritatea presei ea rămâne la ipostaza de star de reality show, în special ca urmare a participării sale la populara emisiune Dom-2, echivalentul rusesc al "Big Brother". 

"Ksenia Sobceak părăseşte Dom-2 pentru cursa prezidenţială", titrează astfel Komsomolskaia Pravda, în timp ce RBK o califică drept "rivala de la Dom-2".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.