Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: A doua zi de proteste în oraşul San Cristobal, un rănit

Venezuela

Ciocniri între manifestanţi şi poliţişti au făcut joi un rănit în oraşul San Cristobal, în vestul Venezuelei, în a doua zi de proteste faţă de reducerea de către justiţie a prerogativelor parlamentului, controlat de opoziţie, relatează AFP. 

Un manifestant a fost lovit în cap cu o piatră în cursul înfruntărilor cu poliţia în vecinătatea Universităţii catolice (UCAT), a observat un corespondent al AFP, iar o maşină oficială a fost incendiată. 

Vehiculul aparţinea companiei naţionale a petrolului PDVSA şi două femei au fost agresate în cursul acestui atac, desfăşurat de "indivizi violenţi care purtau cagule", a afirmat pe Twitter guvernatorul statului Tachira, José Vielma Mora. 

A fost a doua zi de manifestaţii în acest oraş împotriva deciziei anunţate marţi de Tribunalul suprem de justiţie (TSJ), cea mai înaltă instanţă judiciară a ţării, de a limita drastic puterile parlamentului, controlat de opoziţie de la începutul lunii ianaurie. 

Miercuri, primele ciocniri între studenţi şi poliţie au făcut cel puţin doi răniţi, potrivit autorităţilor şi unui corespondent al AFP. 

Potrivit guvernatorului José Vielma Mora, manifestanţi cu cagule pe figură încearcă "să reediteze acţiunile lor destabilizatoare din 2014, promovate şi plătite de opoziţie", în referinţă la protestele violente faţă de guvernul preşedintelui Nicolas Maduro care au zguduit ţara la acea dată, făcând 43 de morţi şi 878 de răniţi, conform bilanţului oficial. 

"Când porţi cagule (...), când incendiezi maşini, când creezi haos, nu mai este un protest, dar un act terorist", a criticat guvernatorul. 

Venezuela se confruntă cu o luptă politică acerbă de la victoria opoziţiei la legislative, o premieră din 1999, luptă care este dublată de o profundă criză economică, în această ţară exportatoare de petrol sufocată de prăbuşirea barilului, făcând situaţia extrem de explozivă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.