Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela acuză Statele Unite de 'terorism psihologic' după noile sancţiuni

twitter.com/Spaztic Fantaztic‏
venezuela

Venezuela a acuzat luni Statele Unite că exercită un 'terorism psihologic' după decizia Washingtonului de a interzice intrarea unora dintre cetăţenii săi pe teritoriul SUA, relatează AFP. Această decizie este 'incompatibilă cu dreptul internaţional şi constituie o formă de terorism psihologic şi politic', a afirmat Ministerul de Externe venezuelean într-un comunicat.

Coreea de Nord, Venezuela şi Ciad au fost incluse duminică pe lista ţărilor vizate de decretul american antiimigraţie, pentru deficienţele de securitate privind călătorii şi lipsa de cooperare cu Washingtonul. Noul text interzice sau limitează intrarea în Statele Unite a cetăţenilor străini din opt ţări în total, cu Iran, Libia, Siria, Somalia şi Yemen. Sudanul, una din cele şase ţări musulmane din precedentul ordin, a fost scos de pe listă, conform Agerpres.

Restricţiile sunt diferite în funcţie de ţară. Toţi cetăţenii din Coreea de Nord şi Ciad au interzis accesul pe teritoriul american, în timp ce în cazul Venezuelei interdicţia se limitează la o lungă listă de oficiali guvernamentali şi familiile lor. Decretul va intra în vigoare pentru cele trei noi ţări pe 18 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.