Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela cere intervenția Vaticanului pentru a ieși din criza economică

vatican

Opoziţia venezueleană a făcut apel la Vatican să se alăture unei medieri internaţionale pentru un dialog cu guvernul, precizând totodată că desfăşurarea unui referendum de revocare din funcţie pe care ea îl vrea în cazul preşedintelui Nicolas Maduro nu este negociabil, relatează AFP.

''Este necesară o extindere a medierii. Estimăm că este fundamental să participe un reprezentant al Sfântului Scaun şi să se implice mai mulţi foşti preşedinţi'', a indicat joi într-un comunicat coaliţia de centru-dreapta MUD (Mesa de la Unidad Democratica).

Citește și: S-au călcat în picioare pentru a intra în McDonald’s‎: Imagini INCREDIBILE

Coaliţia, majoritară în parlament, s-a declarat dispusă să participe la o primă reuniune marţi, dacă ea obţine un răspuns favorabil la această cerere şi cu condiţia că i se garantează, de asemenea, organizarea referendumului. Ea a refuzat, totodată, ca întâlnirea să aibă loc în Republica Dominicană, cum a propus preşedintele miercuri într-un nou apel la dialog ''fără condiţii''.

Din comisia care promovează în prezent dialogul la cererea Uniunii Naţiunilor Sudamericane (UNASUR) fac parte fostul şef de guvern spaniol José Luis Rodriguez Zapatero şi foştii preşedinţi din Republica Dominicană şi Panama, Leonel Fernandez şi Martin Torrijos.

Citește și: Iată cât de importantă e ora la care mănânci: Efectele sunt vitale

Joi, preşedintele Conferinţei episcopale venezuelene, monseniorul Diego Padron, a afirmat că guvernul lui Maduro ''duce lipsă de autoritate morală pentru a face apel la un dialog şi la pace'', oferind ''bune oficii'' Bisericii pentru a favoriza o discuţie.

MUD a sugerat, de asemenea, prezenţa în cursul dialogurilor a unor delegaţi ai Organizaţiei Statelor Americane (OSA), cerând totodată, drept condiţie prealabilă pentru a discuta, eliberarea unor opozanţi şi respectarea autonomiei puterii legislative.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost inventat lipiciul chirurgical

În pline tensiuni sociale, Maduro a restructurat în parte joi înaltul comandament al Forţei armate naţionale bolivariene, un actor politic şi economic important.

Pe 13 iunie, preşedintele venezuelean a depus la Tribunalul suprem de justiţie un recurs împotriva referendumului cerut de opoziţie, pentru fraudă privind semnăturile. Consiliul naţional electoral se va pronunţa pe 26 iulie dacă referendumul îşi poate urma cursul. Opoziţia speră că el va avea loc în acest an, ceea ce, potrivit Constituţiei, ar putea declanşa alegeri anticipate, titrează agerpres.ro.

Citește și: Cea mai simplă metodă de curățare a ecranului telefonului: E naturală și la îndemână

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.