Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Guvernul doreste interzicerea opozitiei

Venezuela

Guvernul venezuelean a cerut marti comisiei electorale ca formatiunea de opozitie MUD (centru dreapta), pe care o acuza de frauda in strangerea semnaturilor pentru referendumul revocator impotriva presedintelui Nicolas Maduro, sa fie considerata ilegala, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Am venit sa cerem anularea inregistrarii partidului politic numit Mesa de la Unidad Democratica (MUD) pentru ca a participat la cea mai mare frauda electorala pe care a cunoscut-o istoria tarii", a declarat presei liderul chavist Jorge Rodriguez, delegat de seful statului sa supravegheze procesul care trebuie sa duca la referendumul revocator.

Purtatorul de cuvant a remis cererea presedintei Consiliului National Electoral (CNE), Tibisay Lucena, mentionand ca MUD a inclus mii de persoane decedate, minori si detinuti in solicitarea de referendum impotriva presedintelui.

"Asta prefigureaza, fara indoiala, o frauda foarte grava", a tinut sa adauge Jorge Rodriguez, subliniind ca organismul electoral a detectat singur aceste fraude in cursul procesului de verificare a semnaturilor.

Purtatorul de cuvant al guvernului a facut cunoscut ca procesul de anulare a autorizatiilor este "demarat". "De acum, CNE trebuie sa faca apel la comisia sa juridica pentru a colecta toate faptele de care are deja cunostinta (...) Apoi, directoratul CNE va examina cererea pe care am depus-o", a mai declarat el.

Alcatuita din peste 30 de partide cu diferite orientari politice, coalitia opozitiei MUD, care controleaza parlamentul, se afla la originea unui proces vizand declansarea unui referendum revocator impotriva presedintelui Nicolas Maduro.

Aceasta reclamatie contra coalitiei a fost depusa in aceeasi zi in care MUD spera sa obtina unda verde din partea CNE pentru referendumul anti-Maduro. CNE urmeaza sa anunte in cateva zile daca MUD a reusit sa valideze cele 200.000 de semnaturi necesare organizarii unui referendum.

Reclamatia se adauga unei actiuni pentru frauda prezentate de Nicolas Maduro in fata Tribunalului Suprem de Justitie (TSJ), pe care opozitia il acuza, ca si pe CNE, ca serveste guvernul.

Chavistii au mai prezentat in fata parchetului si a TSJ alte 8.600 de recursuri impotriva strangerii de semnaturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.