Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Opoziţia doreşte să mărească presiunea străzii

teleSUR
Maduro

Opozanţii preşedintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiţia de a accentua presiunea asupra şefului statului şi a proiectului său de revizuire a Constituţiei, transmite AFP preluat de agerpres.

În estul capitalei Caracas, manifestanţii au încercat să ajungă la sediul din centrul oraşului al Avocatului Poporului, autoritate având misiunea de a veghea la respectarea drepturilor omului, dar acuzată că serveşte guvernul. Pentru a-i opri, forţele de ordine au făcut uz de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene. 

Grupuri de tineri au răspuns aruncând cu proiectile şi cocteiluri Molotov. 

Constituanta încearcă "să instaureze un regim comunist şi să pună capăt democraţiei pentru totdeauna", a afirmat Freddy Guevara, vicepreşedinte al parlamentului, singura putere publică aflată sub controlul opoziţiei. 

Au fost primele manifestaţii după apelul lansat duminică de antichavişti (de la numele fostului preşedinte Hugo Chavez, 1999-2013) la "întărirea" protestelor pentru a împiedica Adunarea Constituantă instalată de Nicolas Maduro. Modalităţile de a consolida acţiunile de protest nu au fost precizate. 

De mai multe luni, opoziţia reclamă alegeri generale anticipate şi organizează aproape zilnic manifestaţii pentru a spijini această revendicare. Potrivit sondajelor, şapte venezueleni din zece vor în prezent ca Nicolas Maduro să abandoneze puterea. 

Adversarii guvernului au anunţat că nu vor participa la Adunarea Constituantă dorită de şeful statului, deoarece consideră "fraudulos" sistemul electoral prevăzut pentru a-i desemna pe membrii acestei adunări. 

De la 1 aprilie, valul de proteste din Venezuela a făcut 59 de morţi, potrivit unui bilanţ al Parchetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.