Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela renunță la raționalizarea energiei electrice

Venezuela

Guvernul Venezuelei va pune capăt raţionalizării energiei electrice cu începere de luni, după repunerea în funcţiune a celei mai mari hidrocentrale, a anunţat vineri preşedintele Nicolas Maduro, citat de AFP.

"Am recuperat (hidrocentrala) Guri şi putem oferi de acum încolo un serviciu de electricitate care să funcţioneze normal", a declarat el într-un discurs public la Caracas.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

Venezuela, lovită de o secetă severă şi o gravă criză economică, a introdus în februarie mai multe măsuri pentru a economisi energia electrică: reducerea drastică a numărului de ore de muncă ale funcţionarilor, întreruperea furnizării de electricitate patru ore pe zi timp de 40 de zile în cele mai populate zece state şi schimbarea fusului orar dând ceasul înainte cu 30 de minute.

Nicolas Maduro nu a precizat dacă funcţionarii vor reveni la programul normal de lucru.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

Nivelul apei în barajul hidroenergetic Guri, care furnizează 70% din energia electrică a ţării, a ajuns la un nivel anormal de scăzut, a explicat guvernul pentru a justifica măsurile de raţionalizare.

Potrivit guvernului socialist, cele 18 rezervoare de apă ale Venezuelei au avut de suferit din cauza secetei provocate de El Nino, fenomen deosebit de violent în America Latină.

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori

Opoziţia, majoritară în parlamentul de la Caracas, a acuzat însă executivul că nu a investit suficient în reţeaua electrică pentru a face faţă solicitării.

În timpul crizei energetice, guvernul a acuzat opoziţia că este la originea unui "sabotaj", soldat cu trei morţi prin electrocutare. Acuzaţii respinse de opoziţie, care a denunţat lipsa lucrărilor de întreţinere a infrastructurii.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Luisana Melo, a dezminţit vineri orice penurie de medicamente, pe care au acuzat-o federaţia farmaciştilor şi opoziţia.

Venezuela, altădată bogat producător de petrol datorită rezervelor sale cele mai mari din lume, este confruntată cu o gravă criză odată cu prăbuşirea barilului, care îi aducea 96% din încasările valutare.

Aceasta se traduce prin rafturi goale în magazine, o inflaţie dintre cele mai ridicate din lume - 141,5% anual în septembrie 2015 - şi un PIB în contracţie cu 8% în acest an, potrivit Fondului Monetar Internaţional, conform agerpres.ro.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.