Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VERDICT DUR pentru Elena Udrea, direct de la DNA: Ce au anunțat procurorii

Octav Ganea / http://inquamphotos.com/
elena udrea dna

Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă, vineri, fostului deputat Elena Udrea că i-a fost schimbată încadrarea juridică din trafic de influenţă în formă continuată în cea simplă în dosarul privind presupusa mită de cinci milioane de dolari, starea de fapt reţinută în acuzare neavând modificări substanţiale, precizează DNA într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES.

"Elena Gabriela Udrea s-a prezentat astăzi (vineri - n.r.) la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile articolul 311 alineatul 3 din CPP, schimbarea încadrării juridice, respectiv faptul că, pentru una dintre infracţiunile reţinute, respectiv trafic de influenţă, s-a înlocuit forma continuată cu cea simplă. Inculpatei i s-a oferit posibilitatea de a-şi exercita dreptul de a da o declaraţie cu privire la acuzaţie", menţionează DNA.

Citește și: Afacerea care a ÎNCINS spiritele în PSD! Cât a câștigat Marius Pieleanu de pe urma sondajelor Avangarde

Sursa citată mai precizează că măsura preventivă dispusă în această cauză, respectiv controlul judiciar pe cauţiune, a încetat de drept, prin efectul legii (...), la expirarea duratei maxime pentru care putea fi dispusă în faza de urmărire penală.

DNA arată că, urmare a probaţiunii administrate până în acest moment, starea de fapt reţinută în acuzare nu a suferit modificări substanţiale.

Citește și: Un cunoscut senator pune la zid băncile: Ce proiect de lege a depus și cum vor fi favorizați românii

Elena Udrea s-a prezentat vineri la DNA, aceasta afirmând, la ieşirea din sediul Parchetului, că au fost restrânse acuzaţiile în dosarul privind mita de cinci milioane de dolari.

"Astăzi a fost un act de procedură normal, în opinia domnului procuror, de restrângere a acuzaţiilor care erau formulate. Dar acest dosar este dosarul în care doamna procuror Iorga a spus public că s-au făcut presiuni asupra dânsei de către doamna Kovesi să mă reţină chiar dacă nu avea aviz de arestare din partea Parlamentului", a declarat Udrea.

Citește și: Telekom pregătește o MEGA-TRANZACȚIE! Ce VINDE gigantul în telecomunicații .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.