Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict TERIBIL al lui Papa Francisc: Omenirea este la un "pas de sinucidere"

papa Francisc

Papa Francisc a declarat luni că încălzirea globală împinge omenirea la "un pas de sinucidere" şi liderii mondiali reuniţi la Paris, în cadrul conferinţei ONU dedicate temelor climatice (COP21), trebuie să acţioneze "acum ori niciodată", relatează France Presse.

"Nu sunt sigur (de rezultatele COP21), dar ceea ce pot să spun este acum ori niciodată", a spus papa presei în avion în timpul întoarcerii la Roma după turneul său în Africa.

Citește și: Raed Arafat nu a mai răbdat: Povestea luptei împotriva “sistemului”

De la conferinţa de la Kyoto din 1997, "s-a făcut puţin" şi "în fiecare an, problemele sunt mai grave", iar aceasta poate arăta, "pentru a utiliza un cuvânt puternic, că suntem aproape de sinucidere", a insistat pontiful argentinian.

"Majoritatea celor care sunt la Paris vor să facă ceva. Am încredere că vor face, ei au bunăvoinţă şi eu mă rog pentru aceasta", a mai spus papa.

Citește și: Cele mai noi detalii despre Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis

Francisc este foarte angajat în lupta împotriva încălzirii globale. În această primăvară, el a consacrat acestei teme o importantă enciclică, în care aminteşte că degradarea climei provoacă o degradare a vieţii celor mai săraci, cauzând poluare, dezastre naturale, boli, războaie şi migraţie.

Ca răspuns, Papa Francisc pledează pentru o formă de descreştere economică şi o revoluţie energetică care să ducă la un moment dat la abandonarea completă a combustibililor fosili.

Citește și: Anunț de la DNA: Ce dosar au terminat procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi

El a cerut în mod repetat ca la conferinţa de la Paris să se ajungă la un acord cu caracter obligatoriu, conform căruia ţările cele mai bogate le vor ajuta financiar şi tehnic pe cele mai sărace să realizeze această revoluţie ecologică.

Sfântul Scaun a fost reprezentat luni la deschiderea COP21 de cardinalul Pietro Parolin, numărul doi în Biserica Catolică, care a părăsit delegaţia papală în Africa pentru a se alătura reuniunii de la Paris, scrie agerpres.ro

Citește și: Ambasada SUA: Urmează un atac în următoarele 48 de ore! Ce capitală e vizată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.